Τέσσερα βράδια στη ΓΑΔΑ 14χρονος μαθητής, επειδή τόλμησε να διαδηλώσει. Δικάζεται τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη

Ανακοίνωση – καταγγελία για τη σύλληψη του μαθητή από τη δημοτική παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, η οποία καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται, τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Κάνει λόγο για «στημένο σκηνικό» και για «παραλήρημα της κυβέρνησης», η οποία «έχει φτάσει στο σημείο να συλλαμβάνει παιδιά γυμνασίου» | Ανακοίνωση κι από το Δήμο Χαλανδρίου, που κάνει λόγο για «απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών»

Το όργιο της αστυνομοτρομοκρατίας των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη και τις χωρίς λόγο συλλήψεις μαθητών, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν μαζί με άλλους χιλιάδες συμμαθητές τους, φοιτητές εκπαιδευτικούς και γονείς, την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτώβρη, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού στα σχολεία και τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικές καθαρίστριες, περιγράφει, σε ανακοίνωσή της, η Χριστίνα Χρηστίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, η οποία και καταγγέλλει τη σύλληψη του 14χρονου μαθητή, Β.Γ., γραμματέα του 15μελούς του συγκεκριμένου σχολείου, στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Όπως σημειώνει, ο Β.Γ. κρατείται αυτό το τετραήμερο στη ΓΑΔΑ, φορτωμένος με κακουργηματικές πράξεις, δεν έχει δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς τους, αλλά μόνον με το δικηγόρο του. Τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη, δικάζεται, ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης, στο κτήριο 9μ των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, στις 11πμ.

«Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκε στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Όχι μόνο γιατί την ώρα που ψώνιζε από μαγαζί, ο μαγαζάτορας τους πέταξε έξω, μιας και λόγω της έκρυθμης κατάστασης αποφάσισε να κλείσει. Όχι μόνο γιατί αμέσως μετά, στον σωρό, πιάστηκε χωρίς να ξέρει καν τον λόγο, χωρίς να έχει τίποτα πάνω του που να δηλώνει και να αποδεικνύει “κακουργηματική” πρόθεση. Αλλά και γιατί ζει σε μία χώρα που οι ελευθερίες δοκιμάζονται, όπου οι νέοι απαγορεύεται να ομιλούν, όπου τα δημοκρατικά δικαιώματα συρρικνώνονται σε βαθμό εξαφάνισης. Όπου η μόνιμη απάντηση σε οτιδήποτε είναι πρώτα η βία και μάλιστα απέναντι σε παιδιά και μετά όλα τα άλλα», σημειώνει η Χριστίνα Χρηστίδου.

«Η θέση του Β.Γ. και του κάθε Β.Γ.», συνεχίζει, «είναι στο σχολείο του, να μαθαίνει και να διδάσκεται από τον πλούτο της γνώσης που τον περιβάλει να ασκεί τα δικαιώματα του και να μαθαίνει τις υποχρεώσεις του γευόμενος μια ζωή που οι ελευθερίες που γενιές πάλεψαν για να υπάρχουν θα υπάρχουν και για αυτόν».

«Θέλουμε», προσθέτει, «τον Β.Γ. κοντά μας. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του χωρίς αστερίσκους. Ας σταματήσει η κατατρομοκράτηση των παιδιών μας και να συμφιλιωθούμε με το αυτονόητο: τα παιδιά μας δεν βγαίνουν τυχαία στον δρόμο. Ας τα ακούσουμε πριν να είναι αργά».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άμεση απελευθέρωση του γραμματέα του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου

Ο Β.Γ. μαθητής της Γ’ Γυμνασίου εκπροσωπώντας το σχολείο του θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας.

Πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Στο Σύνταγμα για κακή του τύχη βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματάνε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα για δεύτερη φορά πάλι δεν του βρίσκουν τίποτα. Παρ’ όλα αυτά όμως συλλαμβάνεται, μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ όπου με την διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστεί την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος (Δευτέρα 19/10 κτήριο 9 και ώρα 11:00).

Λίγες μέρες πριν είχε εκλεγεί στο 15μελές του σχολείου του και ψηφίστηκε από αυτό για τη θέση του γραμματέα. Αποτελεί ένα από τα ενεργά και μυαλωμένα παιδιά του σχολείου που ξεχωρίζει μέσα στη μικρή σχολική κοινότητα του γυμνασίου μας.

Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκε στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Όχι μόνο γιατί την ώρα που ψώνιζε από μαγαζί, ο μαγαζάτορας τους πέταξε έξω, μιας και λόγω της έκρυθμης κατάστασης αποφάσισε να κλείσει. Όχι μόνο γιατί αμέσως μετά, στον σωρό, πιάστηκε χωρίς να ξέρει καν τον λόγο, χωρίς να έχει τίποτα πάνω του που να δηλώνει και να αποδεικνύει «κακουργηματική» πρόθεση.

Αλλά και γιατί ζει σε μία χώρα που οι ελευθερίες δοκιμάζονται, όπου οι νέοι απαγορεύεται να ομιλούν, όπου τα δημοκρατικά δικαιώματα συρρικνώνονται σε βαθμό εξαφάνισης. Όπου η μόνιμη απάντηση σε οτιδήποτε είναι πρώτα η βία και μάλιστα απέναντι σε παιδιά και μετά όλα τα άλλα

Στο Β.Γ. περάσαν χειροπέδες την Πέμπτη. Μέχρι την Δευτέρα θα έχει περάσει 3 άγρια βράδια φιλοξενούμενος στην ΓΑΔΑ χωρίς κανείς να μπορεί να τον δει, παρά μόνο ο δικηγόρος της οικογένειάς του. Και είναι 14 χρονών….

Ο Β.Γ. έκανε το λάθος να ζει σε μία εποχή τεράτων. Μία επίφαση Δημοκρατίας του κορόιδευε το καλοκαίρι αυξάνοντας τον αριθμό των συμμαθητών του μέσα στην τάξη. Μετά κάποιοι τον γελοιοποιούσαν παραγγέλνοντας μάσκες που θα τον προστάτευαν σε μέγεθος ανθρώπου που ο Δαρβίνος δεν έχει καταγράψει. Μετά τον συνέλαβαν.

Η θέση του Β.Γ. και του κάθε Β.Γ. είναι στο σχολείο του, να μαθαίνει και να διδάσκεται από τον πλούτο της γνώσης που τον περιβάλει να ασκεί τα δικαιώματα του και να μαθαίνει τις υποχρεώσεις του γευόμενος μια ζωή που οι ελευθερίες που γενιές πάλεψαν για να υπάρχουν θα υπάρχουν και για αυτόν.

Θέλουμε τον Β.Γ. κοντά μας. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του χωρίς αστερίσκους. Ας σταματήσει η κατατρομοκράτηση των παιδιών μας και να συμφιλιωθούμε με το αυτονόητο: τα παιδιά μας δεν βγαίνουν τυχαία στον δρόμο. Ας τα ακούσουμε πριν να είναι αργά.

Καλούμε παιδιά και γονείς σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο Β.Γ. πρέπει να γυρίσει στο σχολείο το».


Ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου

Ενημερωθήκαμε χτες βράδυ ότι ο μαθητής του σχολείου μας Β.Γ. συνελήφθη την Πέμπτη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Το παιδί κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.

Επικοινωνήσαμε με την οικογένεια του μαθητή και τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί για τα γεγονότα και τις συνθήκες υπό τις οποίες προσήχθη.

Ο Β.Γ. εκπροσωπώντας το σχολείο του ως μέλος του 15μελούς συμμετείχε στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας.

Πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Στο Σύνταγμα για κακή του τύχη βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματάνε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα για δεύτερη φορά πάλι δεν του βρίσκουν τίποτα. Παρ όλα αυτά όμως συλλαμβάνεται, μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ όπου με την διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστεί την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. (κτήριο 9 και ώρα 11:00).

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στο παιδί και την οικογένεια του

Ο Σύλλογος Γονέων θα εκδώσει απόφαση σε λίγο και θα σας ενημερώσουμε.

Επίσης έχουμε ενημερώσει σχετικά την Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου και την διεύθυνση του σχολείου.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ

Μέλος του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, συνελήφθη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης και από τότε κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Το παραλήρημα της κυβέρνησης έχει φτάσει στο σημείο να συλλαμβάνει παιδιά γυμνασίου.

Το σκηνικό ήταν στημένο από πριν την πορεία όταν γύρω απ’ τα Προπύλαια, διμοιρίες ΜΑΤ σταματούσαν μαθητές με μόνο σκοπό να τους τρομοκρατήσουν ώστε «να κοιτάνε απλά τη δουλειά τους».

10άδες μαθητές προσήχθησαν μόνο και μόνο για να μην πάνε στη πορεία και να μην ξανασκεφτούν να το κάνουν.

– Άμεση απόσυρση των κατηγοριών

– Άμεση απελευθέρωση τώρα του μαθητή Γ.Β. από το 7ο Γυμνάσιο.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια» καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, Δευτέρα 19 Οκτώβρη, 11πμ., Ευελπίδων (κτήριο 9)


Ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου για τη σύλληψη μαθητή Γυμνασίου της πόλης

Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια τού μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.


Σχετική ανάρτηση | Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης «ξεχνούν: μετά την ύβριν της εξουσίας, ακολουθεί πάντα η νέμεσις και η τίσις»