Ομόφωνο ψήφισμα του 23ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 16.10.2020, πραγματοποιήθηκε το 23ο Συνέδριο της ΟΜΕ όπου αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα:

Μετά από 56 χρόνια λειτουργίας η κυβέρνηση κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και παράλληλα προχωρά στη σύσταση «κοινωνικού ταμείου» απολύοντας όλους τους εργαζομένους.

Την ΛΑΡΚΟ την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους.

Την πλήρωσε ο ελληνικός λαός όταν την εγκατέλειψε υπερχρεωμένη ο «Μέγα ευεργέτης Μποδοσάκης». Δεν αξιοποιεί «τα τσιφλίκια και τα αμπέλια» κανενός κεφαλαιοκράτη, κανενός αστού πολιτικού, καμίας κυβέρνησης.

Αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας πού ανήκει σε όλους μας και οι κεφαλαιοκράτες τον κλέβουν, είτε ως ιδιώτες, είτε μέσα από το κράτος τους και τις κυβερνήσεις τους.

Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ είναι οικονομικός «πνεύμονας». Οι τοπικές κοινωνίες της Στερεάς, και της Δυτικής Μακεδονίας, από τα μέτρα που πετσόκοψαν τους μισθούς των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και το «κανόνι» που έριξαν σε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους, έχουν ήδη πληγεί με αποτέλεσμα να ζήσουν νέα ανεργία και να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό..

Οι θέσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή στηριζόμενες από μεγάλα συλλαλητήρια όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ρεαλιστικές, δίνουν προοπτική ανάπτυξης της ΛΑΡΚΟ, στην βιομηχανία της χώρας μας. Δίνουν προοπτική διασφάλισης χιλιάδων θέσεων εργασίας σήμερα και δημιουργίας νέων αύριο.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, δουλεύουν εξοικειωμένοι με την επικίνδυνη εργασία, με τις επαγγελματικές αρρώστιες. Έδωσαν πάνω από 80 νεκρούς δολοφονημένους συναδέλφους στις βάρδιες της εργασίας τους για να υπάρχει η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής και εκμετάλλευσης του Ορυκτού μας Πλούτου.

Είναι χρέος μας να είμαστε αλληλέγγυοι μέχρι την ΝΙΚΗ τους στον Αγώνα αυτό που θα είναι ΝΙΚΗ του Αγωνιζόμενου Εργαζόμενου Λαού που παράγει τον πλούτο αλλά τον κλέβει η παρασιτική ολιγαρχία.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζοντας τους μεταλλωρύχους και τους εργαζόμενους στην εξορυκτική βιομηχανία της Χώρας μας, μέσα από το 23ο Συνέδριο της , στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο Αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για να ανατραπούν τα εγκληματικά σχέδια διάλυσης και ξεπουλήματος της Κυβέρνησης-ΕΕ και Καπιτα-ληστών που θα οδηγήσουν ολόκληρες περιοχές σε οικονομικό μαρασμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!

ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ!


ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΟΥ 23ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ