Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης «ξεχνούν: μετά την ύβριν της εξουσίας, ακολουθεί πάντα η νέμεσις και η τίσις»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ σχετικά με την ύβριν και τις συνέπειές της (ύβρις → άτις → νέμεσις → τίσις): Οι αρχαίοι πίστευαν πως η «ύβρις» προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία. Ο πατέρας θεών και ανθρώπων έστελνε στον υβριστή την «άτιν», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Με τη σειρά της, οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να επιδοθεί σε πράξεις αβελτήρονες, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών. Η «νέμεσις» επέφερε την «τίσιν», δηλαδή την τιμωρία, συντριβή και καταστροφή του υβριστή

Μύδρους κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαπολύει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, με ανακοίνωσή της. Αφορμή η αστυνομοτρομοκρατία κατά των μαθητών, εκπαιδευτικών, που θέλησαν να διαδηλώσουν, την περασμένη Πέμπτη, στο κέντρο της Αθήνας, στο μαθητικό συλλαλητήριο, που γινόταν παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση των δημόσιων υπαλλήλων.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας και καταγγέλλοντας κυβέρνηση και υπουργό: «Με εργαλεία την ακαμψία, την αδιαλλαξία, την καταστολή στοχεύουν στο φόβο και στην υποταγή. Μόνο που ξεχνούν πως είναι νομοτέλεια, μετά την ύβρη της εξουσίας να ακολουθεί πάντα η τίσις και η νέμεσις».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καταγγέλλει την πρωτοφανή και άκρως εκφοβιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυνάμεις αστυνομικών άνοιγαν τσάντες κι έκαναν σωματική έρευνα σε ανήλικους μαθητές, γονείς και απεργούς εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν κατά την αναχώρησή τους από τον σταθμό του μετρό Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι προκειμένου να συμμετάσχουν στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Εμπόδιζαν την προσέγγιση στον σταθμό σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την έξοδο μας στον σταθμό Ομόνοιας, κι επί της οδού Πανεπιστημίου, νέα μπλόκα από αστυνομικές δυνάμεις παρακώλυαν την πρόσβασή μας στα Προπύλαια απαιτώντας να επιδείξουμε τις τσάντες μας,. Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες μας λάβαμε την απάντηση ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα προχωρούσαν σε προσαγωγές σύμφωνα με εντολή ανώτερης αρχής.

Αλήθεια σε ποια χώρα νοείται να γίνεται σωματική έρευνα σε ανήλικα κι ανυπεράσπιστα παιδιά; Σε ποια χώρα στήνουν μπλόκα σε ελεύθερους πολίτες και εμποδίζουν την πρόσβαση στα Μ.Μ.Μ. και την ελεύθερη διέλευση στον δρόμο; Σε ποια χώρα εμποδίζεται ο πολίτης να ασκεί το αναφαίρετο δικαίωμά του να εκφράζεται, να απεργεί, να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα: υγεία και παιδεία!!!

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής έξω από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ., συνεχίζει ακάθεκτο να παραδίδει βιωματικά μαθήματα δημοκρατίας σε ανήλικους μαθητές χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξουν τα βιβλία τους. Με εργαλεία την ακαμψία, την αδιαλλαξία, την καταστολή στοχεύουν στο φόβο και στην υποταγή. Μόνο που ξεχνούν πως είναι νομοτέλεια, μετά την ύβρη της εξουσίας να ακολουθεί πάντα η τίσις και η νέμεσις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ σχετικά με την ύβριν και τις συνέπειές της (ύβρις άτις νέμεσις τίσις): Οι αρχαίοι πίστευαν πως η «ύβρις» προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία. Ο πατέρας θεών και ανθρώπων έστελνε στον υβριστή την «άτιν», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Με τη σειρά της, οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να επιδοθεί σε πράξεις αβελτήρονες, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών. Η «νέμεσις» επέφερε την «τίσιν», δηλαδή την τιμωρία, συντριβή και καταστροφή του υβριστή.