Εργαζόμενοι, Σωματεία ΛΑΡΚΟ: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Δε δεχόμαστε ούτε μια απόλυση»

Εργαζόμενοι και Σωματεία της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, σήμερα, Σάββατο 17 Οκτώβρη αντιδρώντας στα σχέδια διάλυσης της ΛΑΡΚΟ και της απόλυσης των 1.200 εργαζομένων της, μια εξέλιξη που θα οδηγήσει σε περαιτέρω φτωχοποίηση τη γύρω περιοχή και όσα επαγγέλματα και κλάδους έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την επιχείρηση. Στις 11πμ., πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα.

Στο πλευρό τους, Σωματεία, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργατικές συλλογικότητες, όπως το ΜΕΤΑ, φορείς και κάτοικοι της περιοχής, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων και των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ. Απαιτούν να μη σταματήσει ούτε στιγμή η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να εξασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική διαδικασία εργοστασίου και μεταλλείων, αλλά και όλες οι θέσεις εργασίας.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα: «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και στην απόλυση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση χωρίς καμία διασφάλιση για τον παραγωγικό της χαρακτήρα, τη συνέχιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περπατά στην εκποίηση της.

80 νεκροί εργαζόμενοι στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλοι από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένοι από εργατικά ατυχήματα και όσοι δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτό εδώ τον τόπο, με το αίμα και τον ιδρώτα μας έχουμε δημιουργήσει και κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα.

Έχουμε το δικαίωμα και απαιτούμε:

  • Με ευθύνη της κυβέρνησης να μην σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.

  • Να σταματήσει η εκποίηση έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας μεταλλείων και εργοστασίου.

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα «μόνιμων» και εργαζομένων των εργολαβιών.

  • Η ΛΑΡΚΟ με ευθύνη του κράτους να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Να αναπτυχθεί με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση. Δεν χαρίζουμε τίποτα από τα δικαιώματα μας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ευημερία των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελός του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει το έγκλημα.

Οι παρευρισκόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση

(Φωτογραφίες από 902.gr)


Σχετικές αναρτήσεις: