16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις… όχι στις τιμές αλλά στον αριθμό των προσλήψεων στην Υγεία

Πρόσφατα

Η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις προσλήψεις που προγραμματίζονται στην υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία για το 2020 θα είναι 2600 και συγκεκριμένα 1100 γιατροί και 1500 εργαζόμενοι των υπολοίπων κλάδων. Όμως πριν λίγο χρονικό διάστημα ο κ. Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη εξήγγειλε για τον επόμενο χρόνο την πρόσληψη 4000 εργαζομένων στην υγεία.

Φαίνεται ότι οι “εκπτώσεις” έχουν ξεκινήσει, όχι βέβαια στις τιμές αλλά στα νούμερα που εξαγγέλλονται για προσλήψεις στην υγεία. Αν μάλιστα έχουμε “εκπτώσεις” στα νούμερα αντιλαμβανόμαστε ότι ο πραγματικός αριθμός των προσλήψεων που τελικά πιθανόν να πραγματοποιηθεί θα είναι κατά πολύ μικρότερος ακόμα και από τις 2600 που αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος. Λέμε πιθανόν, μιας και όπως συνηθίζεται μπορεί να υπάρχουν κάποιες προκηρύξεις αλλά συνήθως οι εργαζόμενοι αυτοί προσλαμβάνονται μετά από ένα ή και δύο χρόνια στις μονάδες υγείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο καθένας αντιλαμβάνεται τι αξία έχουν και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για μονιμοποίηση των επικουρικών μέσω μοριοδότησης τους σε αυτές τις προκηρύξεις.

Είναι χρυσή ευκαιρία η πρώτη απάντηση σε αυτή την κοροϊδία να δοθεί, σήμερα, στις 15 Οκτώβρη με την συμμετοχή όλων των υγειονομικών στην Απεργία που οργανώνουν τα συνδικάτα στην υγεία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις