ΜΕΤΑ: Διασφάλιση θέσεων εργασίας, λειτουργίας και δημόσιου ελέγχου της ΛΑΡΚΟ. Όχι στο ξεπούλημά της

Το Σάββατο 17 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ απεργούν και πραγματοποιούν, στις 11πμ., απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία παλεύουν για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και ενάντια στο ξεπούλημά της από την κυβέρνηση. Με βάση την εικόνα που έχουν οι εργαζόμενοι, στην επιχείρηση, μπαίνει λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους, έπειτα από 56 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στην οικονομία της χώρας. Να σημειωθεί ότι η ΛΑΡΚΟ χτίστηκε με το αίμα των εργατών. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, από την έναρξη της λειτουργίας της, θρήνησαν δεκάδες νεκρούς και έχουν ανάμεσά τους πολλαπλάσιους σακατεμένους από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία συνεχίζοντας τις νεοφιλελεύθερες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, προχωρά στο ξεπούλημά της, χωρίς να δεσμεύεται ούτε για τη συνέχιση της λειτουργίας της, ούτε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το ΜΕΤΑ στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζομένους και στα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών», στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν το Σάββατο 17 Οκτώβρη, στις 11πμ., στη Λάρυμνα.

Απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ υπό δημόσιο έλεγχο, τον εκσυγχρονισμό της και την παραπέρα ανάπτυξή της, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας.


14 Οκτώβρη 2020
Από το ΜΕΤΑ