19.7 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

ΑΚΕ: Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Πρόσφατα

Την περίοδο της πανδημίας, οι εργαζόμενοι (αλλά και οι φορολογούμενοι) στις υπηρεσίες μας, βιώνουν καταστάσεις και συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που η εποχή απαιτεί Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες μας είναι συνήθως ακατάλληλα, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά το  κλίμα της απαξίωσης και της έλλειψης σεβασμού της Διοίκησης απέναντί τους (βλ. πχ τις πρόσφατες συγχωνεύσευσεις Εφοριών).

Ταυτόχρονα η πανδημία ξεγύμνωσε και αποκάλυψε την φτώχεια των υποδομών των υπηρεσιών μας σε ψηφιακές πλατφόρμες και εφαρμογές για τα τμήματα (μητρώου, κεφαλαίου κλπ), σε τηλεφωνικά κέντρα για τα ραντεβού, την αδυναμία υποδοχής και απάντησης των emails, την ηλεκτρονική διακίνηση, αρχειοθέτηση και αποθήκευση εγγράφων και την ηλεκτρονική υπογραφή. Τους Η/Υ που δεν ανταποκρίνονται σε στοιχειώδης ανάγκες, την έλλειψη προσωπικού, τις αποφάσεις της Διοίκησης που σε πλήθος περιπτώσεων, αντί να λύνουν… μεγεθύνουν τα προβλήματα κλπ.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της έξαρσης της πανδημίας, περιστατικά της οποίας πολλαπλασιάζονται και στις δικές μας υπηρεσίες, η απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 15.10.20, αποτελεί μια ευκαιρία να απαιτήσουμε, ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και στους χώρους δουλειάς μας.

Να απαιτήσουμε:

 • Τη Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
 • Τη Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση.
 • Την Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η συνεχιζόμενη στοχοποίηση των Δημοσίων υπαλλήλων, στοχοποίηση που ετοιμάζει το έδαφος για νέα μέτρα.
 • Τις Προσλήψεις στο Δημόσιο, με προτεραιότητα στην Υγεία, την παιδεία, τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και τις κοινωνικές Υπηρεσίες.
 • Την Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην πρώτη κατοικία.

Ταυτόχρονα και με τη μαζική συμμετοχή μας στην Απεργία, δίνουμε και το δικό μας περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που ως κλάδος αντιμετωπίζουμε.

Διεκδικούμε:

 • Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των φορολογουμένων απ’ τον covid-19.
 • Ζητάμε άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ, στο καθεστώς της προσωπικής Διαφοράς.
 • Διεκδικούμε την ικανοποίηση Οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων, στη βάση της πρότασης που οι Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ έχουν καταθέσει.
 • Δεν διαπραγματευόμαστε την ενότητα του κλάδου και απορρίπτουμε σχέδια που προαναγγέλλονται για μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και συστήματα αξιολόγησης στη βάση ατομικών στόχων, σύνδεσης μισθού θέσης κλπ.
 • Δεν αποδεχόμαστε τη συρρίκνωση των υπηρεσιών μας, διεκδικούμε τη δημιουργία ισχυρών Δ.Ο.Υ. με το σύνολο των αντικειμένων, τη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα τους και των θέσεων εργασίας.
 • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό.
 • Απαιτούμε την ενίσχυση των υπηρεσιών μας με όλα τα μέσα και τη υλικοτεχνική υποδομή που θα επιτρέπει την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και χωρίς την ανάγκη παρουσίας αυτού στην υπηρεσία.
 • Επαναφέρουμε το διαχρονικό αίτημα για κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, η απαξίωση των υπηρεσιών μας, η είσοδος των ιδιωτών, η καταλήστευση των δημοσίων ταμείων, το ξεπούλημα στις ελίτ και η λεηλασία της φύσης, η υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, αποτελούν τμήματα μιας ενιαίας πολιτικής. Μιας πολιτικής που οδηγεί στη φτωχοποίηση του λαού και την καταδυνάστευση της ζωής μας. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η δική μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο αγώνας. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Ο Αγώνας μέχρι να ξημερώσει ένας κόσμος καλύτερος από τον σημερινό κόσμο της αγριότητας 

Συμμετέχουμε
στην 24 Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15.10.20
Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:00πμ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις