ΕΑΣ Καισαριανής: Γιοφύρι της Άρτας ο… Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ)

Η σύνταξη και η εφαρμογή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Καισαριανής κατάντησε σαν το Γεφύρι της Άρτας! Από το 2010, που σύμφωνα με το Ν.5258/2010 θα έπρεπε οι ΟΕΥ των Δήμων να τροποποιηθούν “…εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων από τις νέες Δημοτικές Αρχές…”, δεν έγινε τίποτα και μόνο προς το τέλος της δημοτικής θητείας Σταμέλου, το 2019, ψηφίστηκε ο νέος ΟΕΥ και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 28/2/2019. Από τότε ούτε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ούτε η παρούσα, που ανέλαβε τον Σεπτέμβρη του 2019, έκαναν κάτι για την εφαρμογή του και ας αναφέρεται ότι “...η ισχύς του παρόντος ΟΕΥ αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, οπότε παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη σχετική απόφαση…”!

Οι Δημοτικές Αρχές Σταμέλου και Βοσκόπουλου (μέχρι τώρα), βολεύονταν να τοποθετούν τους προϊσταμένους, με ανάθεση καθηκόντων και όχι μετά από κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΥΣ). Θεωρούσαν και θεωρούν ότι έτσι θα έχουν υποχρέωση σ’ αυτούς και δεν θα έχουν ελευθερία σκέψης και κρίσης σύμφωνα με το νόμο και το δημόσιο συμφέρον.

Οι ευθύνες λοιπόν είναι διαχρονικές και, όπως λέει και το σύνθημα: «Ίδια είν’ τα αφεντικά» ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης!

Ο ισχύων ΟΕΥ ένα θετικό έχει, που είναι η κατάργηση των Νομικών Προσώπων και η ένταξη των αρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού στο Δήμο, και αυτό δεν προωθείται από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αφού κράτησε, εδώ και ένα χρόνο, σιγήν ιχθύος για τις προθέσεις της, σχετικά με τον ΟΕΥ, αφού δεν συζητά συλλογικά με τους εργαζόμενους, για το τι προτίθεται να κάνει, ακολουθώντας, σ’ αυτό το θέμα, τα χνάρια της προηγούμενης, ενώ τελευταία προχωρά στην επιλεκτική εφαρμογή του! Τοποθετεί, με ανάθεση, προϊσταμένους σε τμήματα που σήμερα είναι ανενεργά και την ίδια στιγμή, ενώ συγκροτεί τα τμήματα, τα αφήνει ακέφαλα, αφού δεν συγκροτεί τις Διευθύνσεις τους, π.χ., Κοινωνική Υπηρεσία. Τους τοποθετεί σύμφωνα με τα δικά της μέτρα και σταθμά και όχι σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νόμος, αλλά και ο ίδιος ο ΟΕΥ!

Κατά την άποψή μας, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα πολιτικής ή άλλης τοποθέτησης, πρέπει ενιαία να διεκδικήσουμε:

1. Την άμεση μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των Νομικών Προσώπων στον Δήμο και τοποθέτηση όλου του προσωπικού του Δήμου με βάση τον νέο ΟΕΥ.

2. Την αποστολή όλων των φακέλων στο ΥΣ για κρίση προϊσταμένων. Μέχρι τότε, προσωρινά, να ανατεθούν καθήκοντα προϊσταμένων σε όσους έχουν κριθεί, έστω και μια φορά, από το ΥΣ και να συμπληρωθεί με όσους, σύμφωνα με τον νόμο, αν γίνονταν οι κρίσεις αυτή τη στιγμή, θα επιλέγονταν.

3. Τη συγκρότηση επιτροπής, με την συμμετοχή των εργαζομένων, για την τροποποίηση του ΟΕΥ και σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων για να εκφραστούν όλες οι απόψεις και για να διαμορφωθεί η ενιαία άποψη όλων των εργαζομένων.

4. Την αλλαγή της οργανωτικής διάρθρωσης του Δήμου, με την κατάργηση της πληθώρας των αυτοτελών γραφείων (στον ΟΕΥ προβλέπονται 7) και τη συγχώνευση τμημάτων που έχουν ως με μοναδικό άτομο τον προϊστάμενο και όταν στελεχωθούν με προσωπικό, τότε να συγκροτηθούν.

5. Την κατάργηση της ισοπεδωτικής αντίληψης και του προβαδίσματος παντού των κατηγοριών στη θέση προϊσταμένων. Με αυτή την αντίληψη κανένας ΔΕ και ελάχιστοι ΤΕ δε θα κριθούν για προϊστάμενοι. Το προβάδισμα πρέπει να ισχύσει μόνο σε τμήματα που δημιουργείται πρόβλημα με νομοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα ή από τη φύση των καθηκόντων απαιτείται το προβάδισμα (πχ σε τμήματα της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας). Κανόνας να είναι η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων με βάσει τα χρόνια υπηρεσίας και τον βαθμό και εξαίρεση το προβάδισμα των κατηγοριών.

6. Την κατάργηση του αυτοτελούς γραφείου Εσωτερικού Ελέγχου, που αποτελεί μνημονιακή απαίτηση των τροϊκανών και δυστυχώς συνέστησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, πειθαρχώντας πλήρως στις απαιτήσεις τους!

7. Τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων, και όχι ενός, στους Παιδικούς Σταθμούς. Θα μπορούσε, π.χ., σε συζήτηση με τους εργαζόμενους, να συγκροτούνταν ένα τμήμα βρεφών και από ένα τμήματα νηπίων ανά Παιδικό ή ανά δύο Παιδικούς Σταθμούς.

8. Την αναδιοργάνωση των υπαρχόντων οργανικών θέσεων του προσωπικού, με τον περιορισμό εκείνων που το αντικείμενό τους θεωρείται ξεπερασμένο και την σύσταση νέων θέσεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για την ένταξη του προσωπικού των Νομικών Προσώπων που θα μεταφερθεί στο Δήμο. Είναι τραγικό στον ισχύοντα ΟΕΥ να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις για την υποδοχή του προσωπικού, με αποτέλεσμα, κατά τη μεταφορά τους, να συσταθούν προσωποπαγείς θέσεις που σύμφωνα με το νόμο καταργούνται με την αποχώρηση του υπηρετούντος προσωπικού. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι Παιδικοί Σταθμοί θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση, αφού ούτε προκήρυξη νέων θέσεων θα μπορεί να γίνει, ούτε μετάταξη μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων με το Πρόγραμμα Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του ΕΣΠΑ, και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου και για το λόγο αυτό στηρίζουμε αυτούς τους εργαζόμενους και στην εκδίκαση της αγωγής τους στις 20/10/2020.

Η σημερινή πλειοψηφία του σωματείου είναι αφερέγγυα, αφού στην πενταετία Σταμέλου, ταυτίστηκε μαζί του, έπαιξε ανοιχτό εργοδοτικό ρόλο, δικαιολόγησε όλες τις επιλογές του, συμφώνησε με τον ΟΕΥ και τον στήριξε για να μην κάνει μόνιμες προσλήψεις, όταν δόθηκε η δυνατότητα με την 3Κ-2018 και δίχασε τους εργαζόμενους σε φίλα προκείμενους ή όχι με την απελθούσα Δημοτική Αρχή και έτσι σήμερα δεν μπορεί να ενώσει και να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει να γίνει γενική συνέλευση του σωματείου εδώ και δυόμιση χρόνια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν ξανά αν θα ξαναδώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια δύναμη που απέτυχε και έφερε το σωματείο στη σημερινή κατάσταση, την χειρότερη των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Οκτώβρης 2020
Από την ΕΑΣ