ΜΕΤΑ: Οι Ναζί στη Φυλακή | Όλοι & όλες στη συγκέντρωση στο Εφετείο | Τετάρτη 7 Οκτώβρη

Το πανό του ΜΕΤΑ θα είναι στην Κυρίλλου Λουκάρεως & λεωφ. Αλεξάνδρας, από τις 9πμ.

Λίγες ώρες έμειναν, πριν από την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη των δολοφόνων ναζί της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τις επιμέρους επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου (δολοφονία Φύσσα, δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν, Αιγύπτιοι ψαράδες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) όσο και συνολικά για την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η Εργατική Τάξη και το ΜΕΤΑ στέκονται απέναντι στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και στο ρατσιστικό μίσος, στέκονται πλάι στο θυμάτων της φασιστικής και ρατσιστικής βίας. Δεν ξεχνάμε, επίσης, πως «του Αδόλφου τα εγγόνια» και οι «ομοτράπεζοί» τους αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και του κεφαλαίου, προκειμένου να επιβληθούν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, η συρρίκνωση εργασιακών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το μίσος και η μισαλλοδοξία ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι με το τέλος της δίκης ήρθε και το τέλος του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού αγώνα ή ότι το σύστημα θα πολεμήσει το φασισμό. Η μόνη εγγύηση για αυτό είναι το μαζικό εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα. Οι αιτίες που γεννούν το φασισμό είναι μέσα στο σύστημα που τις γεννά και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σ αυτό και ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές της λιτότητας και του ρατσισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους και με πρόσχημα την πανδημία, χαρίζει εκατομμύρια σε ΜΜΕ και ημέτερους, προωθεί νομοσχέδιο – κόφτη για την ιθαγένεια, νέες απελάσεις και «επαναπροωθήσεις» προσφύγων και μεταναστών, διορίζει προκλητικά τη σύζυγο του Μιχαλολιάκου, λίγες μέρες πριν βγει η απόφαση, και μετά την κατακραυγή την… παγώνει.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, το ΜΕΤΑ, μαζί με τα Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, τις αντιφασιστικές και εργατικές συλλογικότητας, θα είναι εκεί, στο Εφετείο Αθηνών. Καλεί όλοι και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αντιφασιστική συγκέντρωση, να βροντοφωνάξουμε αυτό που απαιτεί ο λαός: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία «στα μαλακά» θα «δικαιώσει» τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατ. από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το «φασιστικό φίδι» να σηκώσει κεφάλι, για να συνεχίσει να χύνει το «δηλητήριό» στην κοινωνία. Μόνοι κερδισμένοι από την εξάπλωση των φασιστικών ιδεών είναι οι πραγματικοί ένοχοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Και οι πραγματικοί ένοχοι είναι το 1% της οικονομικής και πολιτικής ελίτ που ζει εις βάρος του υπόλοιπου 99%.


Το πανό του ΜΕΤΑ θα είναι στην Κυρίλλου Λουκάρεως & λεωφ. Αλεξάνδρας, από τις 9πμ.