16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όταν στον ΕΦΚΑ, εγκυμονούσα συμβασιούχος θεωρείται… ανασφάλιστη!!!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό

Πρόσφατα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη, χρόνια τώρα βάζουν όχι μόνο άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι συμβασιούχοι, προκειμένου να καλύψουν δαπάνες υγείας, δεδομένου ότι είναι ζητούμενο η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Παρά τις συχνές εξαγγελίες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, έχουμε φτάσει στο σημείο εργαζόμενοι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας να παραμένουν ανασφάλιστοι για 3 και πλέον μήνες!!!

Τι κι αν ο εργοδότης και εν προκειμένω η Περιφέρεια (δημόσιος φορέας) βεβαιώνει ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί και εργάζονται!!!

Τι κι αν από τις Βεβαιώσεις της Περιφέρειας προκύπτει ότι έχουν συμπληρώσει πάνω από 50 μέρες ασφάλισης!!!

Ο ΕΦΚΑ τους θεωρεί ανασφάλιστους, μέχρι να υποβληθούν οι σχετικές ΑΠΔ, που για το Δημόσιο προβλέπεται υποβολή μέχρι τον 3ο μήνα

Με αυτό το απαράδεκτο, αντεργατικό πλαίσιο, ο ΕΦΚΑ δεν χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα σε εγκυμονούσα συμβασιούχο εργαζόμενη της Περιφέρειας, παρότι υπέβαλε σχετική βεβαίωση εργοδότη για εργασία πλέον των 50 ημερών.

Αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστη και να πληρώνει τις όποιες εξετάσεις χρειάζεται.

Επειδή η περίπτωση αυτή δεν μοναδική και το ζήτημα αυτό είναι πάντα επίκαιρο και αφορά όλους τους εργαζόμενους απαιτούμε ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς για όλους, δημόσια & δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Ζητάμε τους αρμόδιους να λύσουν το ζήτημα.


Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής | ΣΥΠΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις