15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ιανός»: Αναστολές πλειστηριασμών, συμβάσεων εργασίας και αποζημιώσεις σε πολίτες, επιχειρήσεις (άρθρα 1-5, ν/σ του ΥΠΟΙΚ με τα μέτρα για τους πληγέντες)

Πρόσφατα

Κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός”, περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορoνοϊού COVID- 19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (η αιτιολογική έκθεση, εδώ).

ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Άρθρο 1
Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν απότην πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» καί τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020

1. Σε πληγέντα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή πληγείσες νομικές οντότητες που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και των συνεπακόλουθων πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος. Η ενίσχυση του προηγούμενου εδαφίου ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ {5.000 €) ανά κατοικία και για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων επλήγη η επιχείρηση, στο ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000 €) ανά επιχείρηση.

2. Την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση της παρ. 1, δικαιούνται: α) οι ένοικοι κατοικιών, είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες (με πλήρη ή ψιλή κυριότητα) είτε είναι επικαρπωτές, ή μισθωτές, εξαιρουμένων των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ή ένοικοι με δωρεάν παραχώρηση, των οποίων η κατοικία έχει πληγεί από τα φαινόμενα της παρ. 1, β) οι επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες) που στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, και επλήγησαν από τα φαινόμενα της παρ. 1 με την προϋπόθεση ότι η κτιριακή εγκατάσταση ήταν σε χρήση την ημέρα του συμβάντος και η επιχείρηση που επλήγη ήταν σε λειτουργία.

3. Η αίτηση, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, απευθύνεται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.φ.Κ.- Κ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και υποβάλλεται σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για την είσοδο του αιτούντος στην ανωτέρω πλατφόρμα απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίησή του με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εναλλακτικά, η αίτηση δύναται να υποβάλλεται μέσω Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) από τον δικαιούχο, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2, ή τον νόμιμο ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του δικαιούχου ή της επιχείρησης, ανάλογα με τη νομική μορφή αυτής. Τα στοιχεία της ταυτότητας που αναφέρονται στην αίτηση, όταν πρόκειται για Έλληνες πολίτες, αποδεικνύονται από το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης. Η ταυτότητα των αλλοδαπών αποδεικνύεται με το διαβατήριο και την ισχύουσα άδεια παραμονής. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οιτεχνικές λεπτομέρειες και τα ειδικότερα ζητήματα για την υποβολή της αίτησης και το περιεχόμενο αυτής.

4. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων δικαιούνται εφάπαξ ενίσχυση τόσο για την κύρια όσο και για τις δευτερεύουσες κατοικίες που είτε ιδιοχρησιμοποιούνται είτε μισθώνονται σε τρίτους με βραχυχρόνιες περιοδικές μισθώσεις.

5. Οι ενισχύσεις προς επιχειρήσεις χορηγούνται βάσει των Κανονισμών 1407/2013, 1408/2013 και 717/2014 σχετικά με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, πληρουμένων των προϋποθέσεων που τίθενται σε αυτούς, ιδίως ως προς τον έλεγχο της σώρευσης.

6. Η πληρωμή των δικαιούχων διεκπεραιώνεται με μόνη την υποβολή της αίτησης και το ποσό καταβάλλεται στον δικαιούχο, μετά από την έκδοση απόφασης της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε., από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την έκδοση τακτικού χρηματικού εντάλματος σε τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος γνωστοποιείται στην Υπηρεσία, μέσω της αίτησης που υποβάλλει ο δικαιούχος.

7. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός δικαιούχων (συνιδιοκτητών που διαμένουν στην πληγείσα κατοικία), η αίτηση υποβάλλεται από τον καθένα χωριστά και του χορηγείται το ποσό της ενίσχυσης, που αντιστοιχεί στο ποσοστό ιδιοκτησίας ή χρήσης, που δηλώνει στην αίτηση που συνιστά κατά τα ανωτέρω και υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που σε τμήμα της πληγείσας κατοικίας φέρεται να στεγάζεται επαγγελματική δραστηριότητα, την αίτηση υποβάλλει ο κύριος της κατοικίας, υπό τις διακρίσεις του προηγούμενου εδαφίου, εκτός αν η κατοικία έχει συνολικά μισθωθεί η παραχωρηθεί, οπότε εφαρμόζονται οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων.

8. Οι ιδιοκτήτες κενών, εγκαταλελειμμένων ή ημιτελών κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων, δεν δικαιούνται έκτακτης ενίσχυσης.

9. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, καθορίζονται η διαδικασία και ο τρόπος πληρωμής, η διαδικασία διαπίστωσης της ορθότητας της υποβληθείσας αίτησης και της ακρίβειας των δηλωθέντων στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως ορίζονται στην εν λόγω απόφαση, επιπλέον δικαιολογητικά που τυχόν θα απαιτηθεί να κατατεθούν, κατά περίπτωση, από τους δικαιούχους και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

10. Ψευδής δήλωση από τον αιτούντα, πέραν των προβλεπόμενων από άλλες διατάξεις κυρώσεων, επιφέρει την υποχρέωση επιστροφής του τετραπλασίου του χορηγηθέντος επιδόματος από τον λαβόντα προς το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Οι δημόσιες αρχές ή επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οφείλουν να αποστέλλουν προς τη Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε. κάθε αιτούμενο στοιχείο που απαιτείται για τον έλεγχο της ορθότητας των υποβληθεισών δηλώσεων.

11. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος ορίζεται η 30ή Νοεμβρίου 2020. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου δύναταινα παρατείνεταιγια χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνειτην 31Π Ιανουάριου 2021.

Άρθρο 2
Αφορολόγητο και ακατάσχετο των πάσης φύσεως ενισχύσεων προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020

Η οικονομική ενίσχυση του άρθρου 1, που καταβάλλεται στα πληγέντα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή πληγείσες νομικές οντότητες που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα οε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, ορίζεται ως αφορολόγητη, μη εφαρμοζομένης της παρ. 1 του άρθρου 47 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησής της, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Άρθρο 3
Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε πληγείσες περιοχές λόγω της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός»

Σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», αναστέλλεται, από τη δημοσίευση του παρόντος και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων. Η αναστολή καταλαμβάνει ιδίως, αλλά όχι περιοριστικά, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων. Κατά το χρονικό διάστημα του πρώτου εδαφίου, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Άρθρο 4
Παράταση συμβάσεων εργασίας προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Αποκατάστασης Επιπτώσεων φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

1. Συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων των Τομέων Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής της υπό στοιχεία οικ./617/ΓΔζ1/24.7.2018 απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (8′ 3019) και της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίες έχουν συναφθεί σύμφωνα με τα άρθρα 20 του ν. 2190/1994 (Α’28) και 56 επ. του π.δ. 410/1988 (Α’191), παρατείνονται αυτοδίκαια από τη λήξη τους μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021. Η παράταση δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσειτης οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές.

2. Συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δεκαέξι (16) ατόμων όλων των ειδικοτήτων των Τομέων Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών, της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίες έχουν συναφθεί σύμφωνα με τα άρθρα 20 του ν. 2190/1994 (Α’28) και 56 επ. του π.δ. 410/1988 (Α’191), και οι οποίες είχαν παραταθεί δυνάμει του άρθρου 73 του ν. 4663/2020 (Α’30), για διάστημα οκτώ (8) μηνών, παρατείνονται αυτοδίκαια από τη λήξη τους μέχρι και τις 30.4.2021. Η παράταση δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν ol απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές.

Άρθρο 5
Έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές της Χώρας από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020

1. Οι επιχειρήσεις- εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 στις περιοχές:

1. Δήμος Καρδίτσας

2. Δήμος Μουζακίου

3. Δήμος Σοφάδων

4. Δήμος Παλαμά

5. Δήμος Πλαστήρα

6. Δήμος Αργιθέας

7. Δήμος Φαρσάλων

8. Δήμος Ληξουρίου

9. Δήμος Ιθάκης

10. Δήμος Αργοστολιού

11. Δήμος Σάμης

12. Δήμος Ζακύνθου

13. Δήμος Λευκάδας

– Δημοτική Ενότητα Απολλωνιών στο σύνολό της

– Κοινότητα Πόρου της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου

– Κοινότητα Φτερνού της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου

– Δημοτική Ενότητα Καλάμου

– Δημοτική Ενότητα Κάστου

14. Δήμος Αλμυρού & Δημοτική Ενότητα Αλμυρού στο σύνολό της

– Δημοτική Ενότητα Ανάβρας στο σύνολό της

– Κοινότητα Αμαλιάπολης και Βρύναινων της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης

– Κοινότητα Πτελεού της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού

15. Δήμος Λαμιέων

– Δημοτική Ενότητα Λιανοκλαδίου στο σύνολό της

– Κοινότητες Υπάτης, Λουτρών Υπάτης, Μεξιατών, Κομποτάδων, Αρχυροχωρίου, Λαδικούς, Καστανέας, Νεοχωρίου Υπάτης της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης

– Κοινότητες Ροδίτσης, Ανθήλης, Αγίας Παρασκευής, φραντζή, Λυγαριάς της Δημοτικής ΕνότηταςΛαμιέων

– Κοινότητες Μοσχοχωρίου και Γοργοπόταμου της Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου

15. Δήμος Τρικαίων

– Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβιών

17. Δήμος Μακρακώμης

– Κοινότητες Μεσοποταμίας, Κλωνιού και Αγ. Σωστή της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας

– Κοινότητες Καστρίου (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Παλιουριού) και Γραμμένης της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης

– Κοινότητα Πιτσιωτών της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού

18. Δήμος Δομοκού

– Κοινότητα Αγίου Στεφάνου της Δημοτικής Ενότητας Ξυνιάδος,

μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων τους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί ένεκα του ανωτέρω φαινομένου και όχι πέραν των τριών (3) μηνών.

2. Οι επιχειρήσεις- εργοδότες της παρ. 1 υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, για τον χρόνο που θέτουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους σε αναστολή, σύμφωνα με την παρ. 1. Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες.

3. Οι επιχειρήσεις- εργοδότες της παρ. 1 που κάνουν χρήση της ανωτέρω ρύθμισης υποχρεούνται μετά από τη λήξη του χρόνου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους, να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με εκείνο της αναστολής.

4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, σύμφωνα με το παρόν, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) ευρώ, καθώς και αναλογίας δώρου Χριστουγέννων.

5. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

6. Οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, σύμφωνα με το παρόν, υποβάλλονται από τον εργοδότη. Η δαπάνη της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης υπολογίζεται επίτων ονομαστικών μισθών τους.

7. Η δαπάνη για την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

8. Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από τους εργαζόμενους, ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δηλώνει τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.

9. Οι επιχειρήσεις- εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση, εγγράφως ή ηλεκτρονικά, αυθημερόν στον εργαζόμενο, δηλώνοντάςτου και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Μετά από την ανωτέρω γνωστοποίηση οι δικαιούχοL- εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρείται για τον σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στην υπεύθυνη δήλωση των δικαιούχων εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, καθώς και ο αριθμός πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

10. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθορίζονται οι όροι και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.

11. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται οι όροι και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ειδικώς για την εφαρμογή του παρόντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τηρείται για τον σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις