ΡΑΚ | Διοίκηση ΕΦΚΑ: Οι «άριστοι» που αποδεικνύονται άχρηστοι και επικίνδυνοι

Ριζοσπαστικές Αγωνιστικές Κινήσεις

Στον ΕΦΚΑ, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν κολλάει…

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει και παίζει με τις ζωές των εργαζομένων και των κατοίκων της χώρας, επισείοντας διαρκώς την ατομική ευθύνη των πολλών και όχι την δική της εγκληματική ανεπάρκεια.

Ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας, επιβεβαιώνονται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, Κοινωνικού Κράτους, Παιδείας, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, Καθαριότητας, και οι πολίτες βρίσκονται πάλι απροστάτευτοι.

Στον ΕΦΚΑ δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την προστασία των εργαζομένων. Διαφημίζουν τα ηλεκτρονικά ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού, τα οποία θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν και για την επέκταση του ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού, ενώ ο συνωστισμός καλά κρατεί στα Τμήματα. Τα διαχωριστικά τζάμια ή πλεξιγκλάς είναι περιορισμένα, η καθαριότητα σε έλλειψη και οι αποστάσεις ασφαλείας ανέκδοτο.

Τα μόνα που απασχολούν τη Διοίκηση είναι: να συνεχίσει τα ρουσφέτια σε ημέτερους εντός και εκτός ΕΦΚΑ, να περιορίσει το κάπνισμα με μεθόδους ρουφιανιάς και επιβολής προστίμων, να ζητάει στοιχεία στοχοθεσίας, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό για την αξιοπρεπή οργάνωση της εργασίας και τέλος να ρίξει όλο το προσωπικό μαζί σε κοινά υποκαταστήματα, για να πει ότι έφτιαξε τον ΕΦΚΑ!

Όσο για την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών για την τηλεργασία, γελάνε και οι πέτρες, καθώς θα μπορεί να ενταχθεί σε τηλεργασία ελάχιστο προσωπικό.

Ήδη έχουν δοθεί τα πρώτα δείγματα ανευθυνότητας από την Διοίκηση, όπου σε κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε Τμήματα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έκλεισαν τα κτίρια, δεν έγιναν τεστ, ούτε απολυμάνσεις και το προσωπικό συνέχισε να εργάζεται κανονικά!

Η ανεπάρκεια της φάνηκε και στη μη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις εκκρεμείς συντάξεις που έχουν σπάσει αρνητικό ρεκόρ, καθώς πρέπει να φτάνουν τις 300.000 αιτήσεις κυρίων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ!

Πρέπει η Διοίκηση του ΕΦΚΑ να αναλάβει τις ευθύνες της για την πανδημία και να μην κρύβεται πίσω από ανύπαρκτα “πρωτόκολλα” του ανύπαρκτου ΕΟΔΥ.

Απαιτούνται άμεσα δραστικά μέτρα:

  • Να σταματήσει η συναλλαγή με το κοινό – Να κλείνονται ραντεβού σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά από το προσωπικό του ΕΦΚΑ, μόνο για παραλαβή δικαιολογητικών

  • Οι συναλλαγές να γίνονται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, στα οποία πρέπει να γίνουν αρκετές βελτιώσεις

  • Εκ περιτροπής εργασία για όλο το προσωπικό για αποφυγή συγχρωτισμού – Άδεια για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς προϋποθέσεις

Σε περίπτωση κρούσματος σε μονάδα του ΕΦΚΑ απαιτούνται να γίνουν τα εξής:

  1. Άμεσο κλείσιμο του κτηρίου και απολύμανση του

  2. Δωρεάν Τεστ σε όλο το προσωπικό του κτιρίου

  3. Άνοιγμα του κτηρίου, μόνο αφού βγουν τα αποτελέσματα των τεστ αρνητικά

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ\ΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Print Friendly, PDF & Email