19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάλεσμα σε διαδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα στους απεργούς πείνας της Τουρκίας

Σύνταγμα, 25 Σεπτέμβρη και ώρα 6μμ. | Θα ακολουθήσει πορεία προς την τουρκική πρεσβεία

Πρόσφατα

Διεθνιστικής αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, που δολοφονήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στην Τουρκία, στην αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

«…Δεν μπορείς να μας λυγίσεις,
σκοτώνοντας τα αδέρφια μας της μάχης
και να το ξέρεις,
θα βγούμε νικητές
και ας είναι βαριές οι θυσίες μας…»
Ν. Χικμέτ

Στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες 4 σύντροφοί μας, η Helin Bolek (288 μέρες), o İbrahim Gökçek (323 μέρες), μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, o σύντροφος Mustafa Koçak (297 μέρες) και η Δικηγόρος του Λαού Ebru Timtik (238 μέρες). Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

Η ΝΙΚΗ ΗΡΘΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Στις 11 Σεπτεμβρίου, τα αιτήματα της συντρόφισσάς μας, απεργού πείνας μέχρι θανάτου, Didem Akman, για αύξηση των ωρών προαυλισμού και για επισκεπτήρια με την οικογένεια της, έγιναν δεκτά, όντας η συντρόφισσα στη 206η μέρα απεργίας πείνας. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη της Αντίστασης, που ήρθε μέσα από τον τεράστιο αγώνα για δικαιοσύνη, που ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους και δείξανε την αλληλεγγύη τους, παλέψανε στο πλάι των απεργών, δώσανε φωνή στα δίκαια αιτήματα της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Ήρθε ως συνέχεια της νίκης με την αποφυλάκιση του Δικηγόρου του Λαού, συντρόφου Aytaç Ünsal και ως αποτέλεσμα της αυτοθυσίας, της ανιδιοτέλειας και του αγώνα των μαρτύρων μας.

Το καθεστώς του Ερντογάν φοβήθηκε τη δυναμική του αγώνα αυτού που αναπτύχθηκε γιατί ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την αδικία και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μα και συνάμα ανέπτυξε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλα τα μέρη της γης, που έδωσε δύναμη στον αγώνα των απεργών, από την Τουρκία μέχρι την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή. Ενάντια στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας- Τουρκίας, στον εθνικισμό και των 2 πλευρών, προτάσσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη, γιατί οι αγωνιστές/τριες και οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση, δε γνωρίζει σύνορα.

ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ προς την Τουρκική Πρεσβεία:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9, 18:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Συντονιστικό αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις