Παιδικοί Ωραιοκάστρου: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους επί 3 μήνες απλήρωτους εργαζομένους

Καταγγελία των συμβασιούχων εργαζομένων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ)

Είμαστε 35 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων που εργαζόμαστε με ανανεώσιμες συμβάσεις, οι περισσότεροι, από το 2013.

Για ακόμη μια φορά αντιμετωπίζουμε ένα γνώριμο πρόβλημα σε εμάς και τις οικογένειές μας!!! Είμαστε απλήρωτοι (κλείνουμε τους 3 μήνες) και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας. Έχει γίνει δύσκολη η καθημερινότητα μας (απλήρωτοι λογαριασμοί, ενοίκια, έξοδα μετακίνησης – προσέλευσης στην εργασία μας, βιοπορισμός δικό μας και των οικογενειών μας κτλ).

Διαβάζοντας αυτό το κείμενο, μπορεί σε κάποιους να φανεί το χρονικό διάστημα λίγο (3 μήνες) αλλά αυτά είναι χρωστούμενα της προηγούμενης σύμβασης και θα πρέπει να γίνει εξωφλητική για να μπορούμε να πληρωνόμαστε κανονικά στην καινούργια σύμβαση 2020-2021.

Ο πρόεδρος τώρα του Νομικού προσώπου παρουσιάζει μια αναλγησία, μια αδιαφορία, περιμένει πότε θα μπορέσει να πάρει τα χρήματα που ζήτησε από τον Δήμο ως έκτακτη οικονομική επιχορήγηση (υπάρχει και σχετικό ΦΕΚ 4722/2020) 150.000 ευρώ για την μισθοδοσία μας (αυτό έχει γίνει από τον Οκτώβριο του 2019 και φτάνουμε Οκτώβριο του 2020). Με αποτέλεσμα, εμείς οι οι ίδιοι οι συμβασιούχοι να πηγαίνουμε στο Δημαρχείο, να μιλάμε με δημοτικούς συμβούλους της Διοίκησης και της Αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να δώσουμε οι ίδιοι λύση στο πρόβλημα μας, λες και είμαστε εμείς οι αρμόδιοι που πρέπει να λύνουν τα οποία προβλήματα προκύπτουν!!!

Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε ως εργαζόμενοι συμβασιούχοι, ως άνθρωποι, ως γονείς, ως νοικιάρηδες, ως καταναλωτές, ως οικογενειάρχες, αλλά το πλαίσιο αυτό που προσπαθείτε να μας επιβάλλετε, δεν είναι βιώσιμο!!!

Πρέπει δηλαδή να βρούμε δεύτερη δουλειά για να μπορέσουμε να προσέλθουμε στην δουλειά μας, επειδή ο εργοδότης δεν μας πληρώνει….;;;

Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλο, και τελικά όλοι μαζί αναθεματίζουμε την τύχη μας!!!

Κύριοι αυτό πρέπει κάποτε να τελειώσει, βαρεθήκαμε να κάνουμε υπομονή!!! Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλού, απλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι….Δυστυχώς, έως σήμερα δεν έχει βρεθεί καμία λύση, ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον από την Διοικούσα Δημοτική Αρχή και εμείς έχουμε γίνει επαίτες του αυτονόητου, του δεδουλευμένου μας μισθού!!!

ΖΗΤΆΜΕ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ.

ΥΓ. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε ρήξη στον κοινωνικό ιστό με τυχόν περαιτέρω δράσεις, που ενδεχομένως θα δημιουργούσαν προβλήματα σε συμπολίτες μας και γονείς των παιδιών μας… Αλλά δεν βλέπουμε να μας βοηθάτε να αποφύγουμε αντίστοιχες δράσεις….


Με εκτίμηση
Οι συμβασιούχοι του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ)