15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Άγιον Όρος, ο ρώσος πρωθυπουργός | 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, τις τελευταίες ώρες, σε μονή

Πρόσφατα

Τουλάχιστον οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες σε μία μόνο μονή (Αγίου Παύλου) του Αγίου Όρους, που τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία έκτος Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιον Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και ένα σε σκήτη (Λακοσκήτη).

Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Διήμερη επίσκεψη στο Άγιον Όρος θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Στο μεταξύ, διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος θα πραγματοποιήσει, από την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Ο Ρώσος αξιωματούχος έρχεται ανεπισήμως και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στην Καρυές όπου θα συναντηθεί με την αγιορείτικη ηγεσία και θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος όπου διαμένουν ρωσικής, κυρίως, καταγωγής μοναχοί.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις