Φωτογραφία: Covid19energoi

Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Στη μνήμη του Παύλου, στην καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, χιλιάδες λαού βγήκε στους δρόμου και ενώ απομένουν (μαζί με τη σημερινή) 20 ημέρες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη ναζιστική συμμορία. Την ημέρα εκείνη, Τετάρτη 7 Οκτώβρη, διοργανώνεται αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στο Εφετείο Αθηνών και ώρα 10πμ., και καλούν σε νέα δυναμική συμμετοχή αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, εργατικές οργανώσεις και συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΤΑ, καθώς και από φορείς.

Φωτογραφία: «Εφ.Συν», Εύα Παπαδοπούλου

Ήδη, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, με σημερινή της δήλωση, καλεί και περιμένει τον κόσμο στη συγκέντρωση: «Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλα και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία», αναφέρει, στη σχετική της δήλωση, που εξέδωσε διά των δύο συνηγόρων της, Ελευθερίας Τομπατζόγλου και Χρύσας Παπαδοπούλου, για την επέτειο δολοφονίας του στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.

Η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Φωτογραφία: ThePressProject

Όσον αφορά στη σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση, στο Κερατσίνι, η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, βρέθηκε για ακόμα μια φορά μπροστά από τους χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στη μνήμη του KillahP. Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», αλλά και τα «δεν είναι αθώοι» και «η Χρυσή Αυγή στη φυλακή», οργανώσεις της αριστεράς, σωματεία, συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν δυναμικό «παρών» στέλνοντας το μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα.

Φωτογραφία: ThePressProject
Φωτογραφία: ThePressProject
Φωτογραφία: «Εφ.Συν», Εύα Παπαδοπούλου
Φωτογραφία: newsbeast.gr, Γιάννης Κέμμος
Φωτογραφία: newsbeast.gr, Γιάννης Κέμμος
Φωτογραφία: newsbeast.gr, Γιάννης Κέμμος
Φωτογραφία: newsbeast.gr, Γιάννης Κέμμος

Η μέρα ολοκληρώνεται με μία μεγάλη διαδικτυακή συναυλία με τίτλο «Τραγουδάμε για τον Παύλο», στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.

Αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

► Μαζική και ειρηνική ήταν η συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

►Με αναφορές καταδίκης για τα φαινόμενα ρατσισμού στο Τυμπάκι και μηνύματα ενάντια στη φασιστική απειλή οι συγκεντρώσεις στην Κρήτη.


Με πληροφορίες, φωτογραφίες από efsyn.gr, thepressproject.gr, newsbeast.gr