16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντί-Λογος: Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Σκότωσέ τον

Συλλογικότητα εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας

Πρόσφατα

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ – ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως έδρασαν και πως δρουν οι φασίστες, τάγματα εφόδου από θρασύδειλα καθάρματα, με την ανοχή και πολλές φορές με την υποστήριξη και την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιθέσεις, δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα και βασανισμοί με στόχο τους αδύναμους, τους διαφορετικούς, τους ευάλωτους αλλά και τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους κοινωνικούς χώρους, τους συνδικαλιστές.

Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία προσπαθούσε να απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση που το κεφάλαιο μέσω των Μνημονιακών κυβερνήσεων διεξήγαγε, απέναντι στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματα που είχαμε κερδίσει με αγώνες και αίμα.

Σε μια περίοδο που τα σωματεία, οι συνελεύσεις βάσεις, οι πολιτικές οργανώσεις και συνολικά η κοινωνία προσπαθούσε να απαντήσει με οργάνωση και αλληλεγγύη στην επίθεση αυτή.

Σε μια περίοδο που η συνειδητοποίηση και η οργάνωση των ανθρώπων απειλούσε ουσιαστικά το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας.

Το ναζιστικό μόρφωμα δημιουργήθηκε για να αναλάβει το ρόλο του. Ναζισμός είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός, η βαρβαρότητα, η μισάνθρωπη ιδεολογία και εν τέλει η απαξίωση της ζωής . Ποτέ ξανά. Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό των αδύναμων, στάθηκαν απέναντι στα τάγματα εφόδου, απέναντι σε όσους χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης , απέναντι σε όσους γκρεμίζουν εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η καταδίκη της ΧΑ είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Η καταδίκη της ΧΑ είναι η καταδίκη της βαρβαρότητας ,είναι η νίκη της ζωής απέναντι στην κτηνωδία. Είναι μια νίκη που μας αφορά όλες και όλους. Είναι μια νίκη που μας αξίζει.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συμμετάσχουμε μαζικά στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί. Για να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον νεοναζισμό, στο μίσος και τις διακρίσεις, στην καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, από τις 8:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. για να δώσουμε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο Αθηνών στις 9:30 π.μ. στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη κοινωνία που χωράει όλους τους ανθρώπους, αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή.

Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί

Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

Όλες και όλοι στον δρόμο


  • Αντιφασιστική πορεία, Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα
  • Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις