15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σχολεία: Συνωστισμός, ουρές και… μάθημα σε υπόγειες αίθουσες

Πρόσφατα

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανταποκριθούν στις απαιτητικές συνθήκες της πανδημίας, που φρόντισε να «ενδυναμώσει» η κυβέρνηση με τις ενέργειές της, όπως το άνοιγμα του τουρισμού, δεν λείπουν, ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα σε αρκετά σχολεία.

Στις μέρες του κοροναϊού τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα σε αρκετά σχολεία της χώρας διογκώνονται. Σε μικρές ή υπόγειες σχολικές αίθουσες το μάθημα με μάσκα είναι ακόμη δυσκολότερο.

Οι μάσκες παραμένουν ασπίδα προστασίας και στο προαύλιο, όταν οι μαθητές περιμένουν στην ουρά του κυλικείου. Μικρές ομάδες παιδιών, σε διαφορετικούς εξωτερικούς χώρους, κάνουν το διάλειμμά τους και οι περισσότεροι συνεχίζουν να φορούν τις μάσκες τους.

ΟΙΕΛΕ

Τέλος, έπειτα από τηλεφωνήματα εκπαιδευτικών αλλά και γονέων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) απέστειλε, χθες, καταγγελία προς τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην οποία επισημαίνει «το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται με το συνωστισμό μαθητών στα διαλείμματα και την έλλειψη μέτρων εκ μέρους των διοικήσεων των εκπαιδευτηρίων», ζητώντας «να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και να γίνουν συστάσεις στους εκπροσώπους των σχολείων της περιοχής, για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια μαθητών, γονέων και εργαζόμενων».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις