3.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί: Τροπολογία για το δικαίωμά μας στην πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου

Πρόσφατα

Επιστολή της Ομάδας «Νεοδιόριστων» Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ, προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα: «Αίτημα για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου εκπαιδευτικών».

Οι νεοδιόριστοι στηλιτεύουν τον εμπαιγμό της Πολιτείας και του υπουργείου Παιδείας, στο δικαίωμά τους στην πλήρη εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου. Όπως αναφέρουν, «Θεωρούμε τουλάχιστον προσβλητικό το γεγονός, να θεωρούμαστε νεοδιόριστοι” και να μην μας παρέχεται πλήρες το δικαίωμα στην εννεάμηνη άδεια ανατροφής, όπως και στους υπόλοιπους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ενώ παρανόμως το ελληνικό κράτος δεν προχώρησε στην μονιμοποίησή μας εδώ και πολλά χρόνια», καθώς «είμαστε εκπαιδευτικοί που έχουμε εργαστεί ως αναπληρωτές για 10,15 και 20 χρόνια έχοντας τον ίδιο εργοδότη (Υπουργείο Παιδείας) και καλύπτοντας κάθε χρόνο πάγιες ελλείψεις στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζουν, αναφερόμενοι στην 64/2008 ΓνΝΣΚ, με βάση την οποία οι νεοδιόριστοι υπάλληλοι δεν δικαιούνται πλήρη την εννεάμηνη άδεια ανατροφής, αλλά αυτή περικόπτεται και περιορίζεται ανάλογα με την ηλικία του τέκνου του εκπαιδευτικού και την ημερομηνία διορισμού του, «είναι αθέμιτο να γίνεται αποδεκτή εν έτη 2020, η σχετική γνωμοδότηση, έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, όπου εδραιώθηκε ο θεσμός του αναπληρωτή εκπαιδευτικού με πολύχρονη προϋπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο, καθώς πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών και δη της Ειδικής Αγωγής είναι άνθρωποι που καθίσταται ανήθικο και αθέμιτο να αποκαλούνται “νεοδιόριστοι”».

«Αφού βιώσαμε επί σειρά ετών την άνιση μεταχείριση έχοντας ελάχιστα δικαιώματα ως αναπληρωτές, τώρα που επιτέλους μονιμοποιούμαστε δεχόμαστε και πάλι διακρίσεις και στερούμαστε τα πλήρη δικαιώματα των μονίμων εκπαιδευτικών, σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως η άδεια ανατροφής τέκνου», επισημαίνουν και καλούν: «άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να αποσύρει την σχετική εγκύκλιο και να παρέχει σε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν τέκνα ηλικίας ως 4 ετών, ακέραιο το δικαίωμα στην πλήρη εννεάμηνη άδεια ανατροφής, προχωρώντας σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπου ξεκάθαρα θα αναφέρεται το δικαίωμα όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών, χωρίς διακρίσεις, στην εννεάμηνη άδεια ανατροφής, καθώς πλήττονται άμεσα εκατοντάδες οικογένειες εκπαιδευτικών αλλά το ζήτημα θα απασχολήσει και όλους τους εκπαιδευτικούς που θα διοριστούν στο μέλλον».


ΠΡΟΣ
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. Διεύθυνση Υπηρεσιακής Κατάστασης και Εξέλιξης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε.

ΚΟΙΝ.:

1. ΑΔΕΔΥ Εκτελεστική Επιτροπή
2. ΔΟΕ
3. ΟΛΜΕ
4. ΠΟΣΕΕΠΕΑ

11/09/2020

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου εκπαιδευτικών»

Με το παρόν κείμενο ζητούμε να αρθεί μια τεράστια αδικία την οποία βιώνουν αυτή τη στιγμή εκατοντάδες οικογένειες νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που έχουν τέκνα κάτω των 4 ετών, σχετικά με το δικαίωμά τους στη λήψη της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, η οποία έχει θεσπιστεί με τον νόμο 3528/2007 από το ελληνικό κράτος για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, στους οποίους ανήκουν σαφώς και οι εκπαιδευτικοί. Αφού βιώσαμε επί σειρά ετών την άνιση μεταχείριση έχοντας ελάχιστα δικαιώματα ως αναπληρωτές, τώρα που επιτέλους μονιμοποιούμαστε δεχόμαστε και πάλι διακρίσεις και στερούμαστε τα πλήρη δικαιώματα των μονίμων εκπαιδευτικών, σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως η άδεια ανατροφής τέκνου.

Σε συνέχεια της αριθ. 108357/Ε3/21-8-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παροχή άδειας ανατροφής με αποδοχές στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, στο σχετικό πρόσφατο υπ’ αριθμόν ΔΙΔΑΔ/Φ.53β/810/οικ.17164 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που σας απεστάλη, γίνεται αναφορά στην υπ. Αριθμ. 64/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία αναφέρεται στην παροχή άδειας ανατροφής σε υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, συνεπώς και σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι νεοδιόριστοι. Με βάση την εν λόγω γνωμοδότηση, οι νεοδιόριστοι υπάλληλοι δεν δικαιούνται πλήρη την εννεάμηνη άδεια ανατροφής, αλλά αυτή περικόπτεται και περιορίζεται ανάλογα με την ηλικία του τέκνου του εκπαιδευτικού και την ημερομηνία διορισμού του.

Ανεξαρτήτως της νομιμότητας της θέσης αυτής, επισημαίνουμε πως οι εκπαιδευτικοί μπορεί μεν να ανήκουμε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ωστόσο αποτελούμε μια ειδική ομάδα εργαζομένων με τα δικά της χαρακτηριστικά, υποχρεώσεις, ανάγκες και εργασιακό ωράριο (το οποίο διαχωρίζεται από το διδακτικό), οπότε είναι λογικό και θεμιτό να υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τις διάφορες ομάδες εργαζομένων του δημοσίου. Άλλωστε και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, προφανώς κατανοώντας αυτήν την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού κλάδου, μέσα από απαντητικές επιστολές του που απεστάλησαν μετέπειτα της ΔΙΔΑΔ/Φ.51/590/οικ. 14346/29-5-2008 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία αναφέρεται η αποδοχή της σχετικής γνωμοδότησης κι η εφαρμογή της στον δημόσιο τομέα, (απαντητική επιστολή 113438/Δ2 που απεστάλη στις 4/9/2008 στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και απαντητική επιστολή 101919/ΗΙ που απεστάλη στις 19/9/2008 στον βουλευτή κ. Π. Τατούλη) ρητά αναφέρει: «… θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το ΥΠ.Ε.Π.Θ. χορηγεί τόσο στους μόνιμους όσο και στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς πλήρη την 9μηνη άδεια ανατροφής χωρίς αντιστοίχιση με το ωράριό τους…».

Επιπλέον, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει στηλιτεύσει ουκ ολίγες φορές το ζήτημα της επί χρόνιας αδιοριστίας των εκπαιδευτικών και σ’ αυτό το σημείο κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, καθώς δεν τους δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να μονιμοποιηθούν όπως στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για τους οποίους είχαν διενεργηθεί γραπτοί διαγωνισμοί ΑΣΕΠ. Συνεπώς, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ότι είμαστε εκπαιδευτικοί που έχουμε εργαστεί ως αναπληρωτές για 10,15 και 20 χρόνια έχοντας τον ίδιο εργοδότη (Υπουργείο Παιδείας) και καλύπτοντας κάθε χρόνο πάγιες ελλείψεις στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουμε μονιμοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια, πέρα από την παραδοχή του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας αλλά και όλης της ελληνικής κοινής γνώμης, έχει γίνει αποδεκτό και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, το οποίο στις 27.11.2004 δικαίωσε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην Ιταλία, οι οποίοι προσέφυγαν έχοντας τουλάχιστον 36 μήνες προϋπηρεσία στην εκπαίδευση, τονίζοντας πως « Η πρόσληψη εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι διαθέτουν ήδη τρίχρονη επαγγελματική εμπειρία, αντίκειται στο ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο» σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Marko Ilesic.

Συνεπώς, θεωρούμε τουλάχιστον προσβλητικό το γεγονός, να θεωρούμαστε «νεοδιόριστοι» και να μην μας παρέχεται πλήρες το δικαίωμα στην εννεάμηνη άδεια ανατροφής, όπως και στους υπόλοιπους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ενώ παρανόμως το ελληνικό κράτος δεν προχώρησε στην μονιμοποίησή μας εδώ και πολλά χρόνια.

Συνοψίζοντας τις ανωτέρω θέσεις, ευλόγως γίνεται προφανές πως η Γνωμοδότηση 64/2008 που γίνεται αποδεκτή τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών, εξεδόθη εν έτη 2008, όταν ο θεσμός του αναπληρωτή εκπαιδευτικού, ειδικά για εκπαιδευτικούς των Παιδαγωγικών Σχολών όπως εμείς, σχεδόν δεν υφίσταντο, αφού η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ως τότε ήταν άμεση. Συνεπώς, είναι αθέμιτο να γίνεται αποδεκτή εν έτη 2020, η σχετική γνωμοδότηση, έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, όπου εδραιώθηκε ο θεσμός του αναπληρωτή εκπαιδευτικού με πολύχρονη προϋπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο, καθώς πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών και δη της Ειδικής Αγωγής είναι άνθρωποι που καθίσταται ανήθικο και αθέμιτο να αποκαλούνται “νεοδιόριστοι”. Επιπλέον, λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας στον κλάδο των εκπαιδευτικών, είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να δικαιωθούμε ηθικά λαμβάνοντας πλήρη τα δικαιώματα των ήδη μονίμων εκπαιδευτικών αφού εργαστήκαμε σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν όσα χρόνια κι εκείνοι, έχοντας ελάχιστα δικαιώματα αλλά τις ίδιες υποχρεώσεις και βιώνοντας επανειλημμένα κι εμείς αλλά και οι οικογένειες μας την αβεβαιότητα, τον φόβο αλλά και το μεγάλο συναισθηματικό και οικονομικό κόστος των συνεχών μετακινήσεων ως αναπληρωτές.

Η μητρότητα και η προστασία της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι πραγματικά παράλογο να περικόπτονται δικαιώματα που αφορούν στην ανατροφή τέκνων ούτως ή άλλως, πόσω μάλλον όταν επιπρόσθετα γίνεται και εσφαλμένη ερμηνεία και χρήση των νόμων. Ήδη με την προσφάτως θεσμοθετημένη άδεια ανατροφής 3,5 μηνών, η οποία δικαίως δόθηκε στις αναπληρώτριες, διαφαίνεται μια ευαισθησία του κράτους να παρέχει διευκολύνσεις σε θέματα μητρότητας κι όχι να περικόπτει. Η πρακτική περικοπής αδειών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μητέρες με μικρά παιδιά, θυμίζει μνημονιακή λογική και σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί τη βασική αρχή του Συντάγματος (α.21,παρ.1) ότι «η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους», ιδίως δε σε μια Ελλάδα που πάσχει δημογραφικά.

Καλούμε, λοιπόν, άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να αποσύρει την σχετική εγκύκλιο και να παρέχει σε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν τέκνα ηλικίας ως 4 ετών, ακέραιο το δικαίωμα στην πλήρη εννεάμηνη άδεια ανατροφής, προχωρώντας σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπου ξεκάθαρα θα αναφέρεται το δικαίωμα όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών, χωρίς διακρίσεις, στην εννεάμηνη άδεια ανατροφής, καθώς πλήττονται άμεσα εκατοντάδες οικογένειες εκπαιδευτικών αλλά το ζήτημα θα απασχολήσει και όλους τους εκπαιδευτικούς που θα διοριστούν στο μέλλον.

Οι νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ Ειδικής Αγωγής,

Αθηνά Κούτρα ΠΕ60 ΕΑΕ

Αικατερινη Ματθοπούλου ΠΕ71

Αλεξάνδρα Κούκου ΠΕ02ΕΑΕ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕ79.01

Αναστασοπούλου Χρυσάνθη ΠΕ03

Αντωνοπούλου Σεραΐνα ΠΕ 71.

Αποστολίδου Μαγδαληνή πε02εαε

Αποστολοπούλου Ελένη ΠΕ 79.01

Αποστόλου Αγλαια ΠΕ 71

ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΉ ΠΕ 88.01

Αυγέρη Συρματένια ΠΕ71

Αφατίδου Θεοδώρα ΠΕ 25

Βαλώζου Αγγελική ΠΕ71

Βαρδακα Μαρια ΠΕ03.50

Βάρσου Φαίδρα ΠΕ 71

Βασιλική Γκάνιου πε 02.50

Βασιλουδη Βασιλική ΠΕ88.01 ΕΑΕ

Βουλογεωργου Αθανασία ΠΕ21 ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γαλάνη Παρασκευή πε 71

Γαλιδη Γεωργια πε71

Γεωργία Συνάθη πε 30.

Γιαννάτσικου Παναγιώτα ΠΕ70ΕΑΕ

Γκαράνης Ανδρέας ΠΕ02 ΕΑΕ

Γκοτζιά Ευγενία ΠΕ 60 ΕΑΕ

Γκωγκου Αλεξία ΠΕ71

Δέρβου Δήμητρα ΠΕ71

Δέσποινα Κτενίδου Πε 70 ΕΑΕ

Δήμητρα Στελιανουδάκη, ΠΕ70.ΕΑΕ

Δημητρίου Ευαγγελία ΠΕ71

Διδασκάλου Δημήτριος ΠΕ 71

Διδασκάλου Δημήτριος ΠΕ 71

Δούφλια Αναστασία, ΠΕ 02.50

Δρούγκα Ζωή ΠΕ71

Ελένη Γιαννακοπούλου ΠΕ 60ΕΑΕ

Εξαρχου Κωνσταντίνα ΠΕ71

Ζαφειροπουλου Παρθένα ΠΕ 78

Ζαχαριαδου Αθηνά ΠΕ 60

Ζήβα Αδαμαντία ΠΕ02 ΕΑΕ

Ηγουμενάκη Χρυσούλα ΠΕ02 ΕΑΕ

Ησαΐας Ιωάννης ΠΕ04.05 ΕΑΕ

Θεοδώρου Αρνίδη Άννα ΠΕ71

Θεοχαροπουλου Σταυρουλα ΠΕ70ΕΑΕ

ΙΦΙΓΈΝΕΙΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΕ02 ΕΑΕ

Ιωάννα Ιωαννίδου ΠΕ28

Καζαντζή Γεωργία ΠΕ30

Καλλιντέρη Ανδρομάχη ΠΕ71

Καλοπητα Ανθη ΠΕ03ΕΑΕ

Καλύβας Αντώνιος ΤΕ 01.13 ΕΑΕ

Κανατσούλη Ελενη ΠΕ 89.01

Κανατσούλη Ελένη ΠΕ89.01 ΕΑΕ

Κανελλή Μαρία ΠΕ 79.01 ΕΑΕ

Καραβασίλη Χρυσούλα ΠΕ 71

Καραγεωργου Γεωργία πε71

Καραγιάννη Λυδία ΠΕ 70

Καραγιαννης Θεοδόσιος ΠΕ.03 ΔΔΕ Α’ Λέσβου

Καρικα Αθανασία Πε71

Καρυπιδου Αναστασία ΠΕ71

Καστανού Καλλιόπη ΠΕ60, ΕΑΕ

Κατερίνα Πανάγου Πε70.50

Κατερίνα Τσιώλη ΠΕ02.50

Κατσαρίκα Βασιλική πε70εαε

Κάτσενου Αθανασία ΠΕ 02.50

Κατσίκας Χρήστος ΠΕ70 ΕΑΕ

Κατσίκας Χρήστος ΠΕ70ΕΑΕ

Κατσίκη Σταυρούλα ΠΕ60 ΕΑΕ

Κηπουρού Ερμιόνη ΠΕ71

Κοσκερίδου Στέλλα ΠΕ60

Κουδερη Βασιλική ΠΕ 71

Κουκουζίκα Σταματία ΕΒΠ

Κουλούρη Κωνσταντίνα ΠΕ71

Κουμαρά Ανδριάνα πε71

Κουραντιδης Κωνσταντίνος ΠΕ86

Κουρή Δανάη ΠΕ 70

Κούτσιανου Δήμητρα ΠΕ08,

Κουτσιαυτη Παναγιώτα ΠΕ 23

Κραββαρίτης Χριστόφορος πε04.01

ΚΡΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕ 60,50

Κυριακή Χατζηπαναγιωτου ΠΕ 71

Κυριακοπούλου Ειρήνη Ευριδίκη ΠΕ71

Κυρκιμτζης Δημήτρης Πε71 ΕΑΕ

Κυρκούδη Άννα ΠΕ30 ΕΕΠ

Κωστελιδου Στυλιανη ΠΕ 70.50

Λαβδογιαννη Ιωάννα πε71

Λιάλη Σταυρούλα πε71

Λυμπεροπούλου μαρια πε71

Μαιδης Νικόλαος ΠΕ 88.04

Μακρίδου Αναστασία ΠΕ 71

Μακριδου Μαριάνθη πε60 εαε

Μαλλοπουλου Δήμητρα ΠΕ70ΕΑΕ

Μανώλη αστερία πε 01

Μαρία Νάση ΠΕ71

Μαρία Ντούμα ΠΕ23

Μαριάκη Μαρία ΠΕ71

Μαριάννα Κουνέλη ΠΕ03 ΕΑΕ

Μαριλένα Λιάτσικου ΠΕ 02 ΕΑΕ

Μάρου Δέσποινα ΠΕ71

Μαρούδα Εμμανουέλα ΠΕ71

Μάττα Σοφία ΠΕ 70 ΕΑΕ

ΜΑΥΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕ60 ΕΑΕ

Μέλλου Ευθυμία ΠΕ 02.50

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΕ 60 ΕΑΕ

Μπαγιωτη Γεωργία ΠΕ 60.50

Μπαΐλα Δήμητρα ΠΕ02Ε.Α.Ε.

Μπαλκίζας Σωτήριος, ΠΕ02 Φιλόλογος ΕΑΕ.

Μπαλωμένου Χρυσάνθη ΠΕ 70 ΕΑΕ

ΜΠΑΧΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΝΑ ΠΕ23

Μπελίτσου Αγγελική ΠΕ 60 εαε Ηράκλειο

Μπερβανάκη Ειρήνη Σοφία ΠΕ 71

Μπετχαβά Νατάσα ΠΕ 70 ΕΑΕ

Μπούμπα Ελένη ΠΕ25

Μπούρχα Μαρία ΠΕ040450

Μυλωνά Ελευθερία ΠΕ 60

Μυρωνάκη Χρυσή ΠΕ71

Μυτιτενιδου Κυριακη ΠΕ 29

Νάση Μαρία πε71

ΝΙΚΟΛΈΤΑ ΜΠΑΛΑΛΑ ΠΕ 60 ΕΑΕ

Ντόβα Ευμορφία, ΠΕ81 ΕΑΕ

Ντούνη Μαρια, ΠΕ02 ΕΑΕ

Παγκάλου Ευδοκία ΠΕ60.ΕΑΕ

Παγώνα Ηλιάδου πε60 εαε

Παναγοπούλου Δήμητρα ΠΕ02 ΕΑΕ

Πανταζή Βασιλική ΠΕ02 ΕΑΕ

Πανταζή Σοφία ΠΕ70ΕΑΕ

ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΥ ΜΑΡΟΥΣΩ ΠΕ71

Παπαδοπούλου Αικατερίνη Πε71

Παπαδοπούλου Διονυσία ΠΕ 71

Παπαδοπουλου Ιωάννα ΠΕ 60 ΕΑΕ

Παπαϊωάννου Χαραλαμπος ΠΕ 70ΕΑΕ

Παπαπάνος Κωνσταντίνος ΠΕ 03 ΕΑΕ

Παπαπανος Κωνσταντινος ΠΕ03 ΕΑΕ

Παπαχριστοφορου Ξένη ΠΕ 71

Παρασκευη Τσιπροπουλου ΠΕ 23

Παράσχου Ελένη ΠΕ02

Πατσάρα Χρυσούλα ΠΕ 70 ΕΑΕ

Παυλακου Καλλιοπη ΠΕ 79.01

Πεταλωτή Βασιλική ΠΕ71

Πέτρατου Βασιλική ΠΕ 60 ΕΑΕ

Πέτρατου Βασιλική ΠΕ60 ΕΑΕ

Πετριδου Αναστασια ΠΕ25

Πιάνα Ανδρονικη Πε 60

ΠΛΙΑΤΣΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕ80

Πολυζώης Άγγελος ΠΕ 02 ΕΑΕ

Ρηγοπούλου Μαρία-Ιωάννα ΠΕ 60 ΕΑΕ

Ρουμπίνη Χαρίτου ΠΕ 70.50

Σαββιδου Έλλη ΠΕ71

Σακαλή Αγγελική Πε71

Σακελλάρη Στυλιανή ΠΕ03 ΕΑΕ

Σαλάπα Αθηνά ΠΕ 70 ΕΑΕ

Σαλονικιώτη Δέσποινα, ΠΕ60

Σημαντηράκη Μαρία ΠΕ04.01 ΕΑΕ

Σιδηροπουλου Δέσποινα ΠΕ70.50

Σιμιντη Ελευθερια ΠΕ60.50

Σινανα Χαρίκλεια ΠΕ 88.04.50

Σιούγγαρη Φωτεινή ΠΕ 02 ΕΑΕ

Σκαρακη Ειρηνη ΠΕ71

Σκαρλάτου Μαρία ΠΕ70 ΕΑΕ

Σκλαβούνου Σταυρούλα-Ειρήνη ΠΕ 71

Σολωμου αργυρω πε71

Σουλίδου Ελένη πε71

Σουλίδου Ελένη πε71

Σοφία Γούτα ΠΕ 02ΕΑΕ

Σοφία Πανταζίδου ΠΕ 61

Σοφία Χασκαρη ΠΕ 87.06

Σπανού Γεωργία ΠΕ 30

Στάθη Ευαγγελία ΠΕ70ΕΑΕ

Στοΐδου Αικατερίνη ΠΕ71

Στρογγυλός Νίκος ΠΕ 70 ΕΑΕ

Στρούβαλη Παρασκευή ΠΕ03ΕΑΕ

Συμεωνιδου Χριστινα ΠΕ60

Σφίγγος Νικόλαος ΠΕ03 ΕΑΕ

Τεντολουρη Λαμπρινή ΠΕ02. 50

Τερζιδου Δέσποινα ΠΕ 71

Τετραδακου Μαρια

Τζήκα Βασιλική ΠΕ80

Τζιμα Αναστασία πε 70

Τζωρτζακακη Δήμητρα ΠΕ02 ΕΑΕ

Τσαμπουρη Ανθή ΠΕ88.02

ΤΣΙΑΚΑΛΗ ΘΩΜΑΗ πε02 ΕΑΕ

Τσιάλα Σωτηρία πε80

Τσούνη Αναστασία πε 71

Φωτοπουλου Χαρίκλεια ΠΕ30 ΕΑΕ

Φωφώ Μπερμπερίδου ΠΕ 70 ΕΑΕ

Χαικου Ξανθή ΠΕ25

Χαραλαμπίδου Μαρια ΠΕ71

Χατζηασλάνογλου Άννα ΠΕ 71

Χατζηκυριακου Γλυκερια ΠΕ23

Χατζηλογίου Μαριλένα πε 2.50

Χονδροδίνη Μαρία ΠΕ25

Χριστοφάκη Δήμητρα ΠΕ 71

Χρουσταλλα φραντζα πε06εαε διδε Ημαθίας

ΩΡΟΛΟΓΙΑΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕ25

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις