3.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Συμμετοχή ΣΕΠΕ «Η Αθηνά» στη Σύσκεψη Συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ | Τρίτη 8 Σεπτέμβρη

Και ώρα 6.30μμ., στο θεατράκι της Γκράβας

Πρόσφατα

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών Συντονισμού της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, πραγματοποιείται νέα σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, στο θεατράκι της Γκράβας, την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη και ώρα 18.30, για όλα τα ζητήματα της συγκυρίας: άνοιγμα σχολείων, μέτρα ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών, υπεράριθμες τάξεις που αποτελούν εστία διασποράς του κορονοϊού, «αξιολόγηση», μόνιμες προσλήψεις κτλ.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη συμμετέχει,  και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Αθηνά». Στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την εκπαιδευτική κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, έξω από το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι «συμμετέχουμε οριζόντια, ισότιμα και αδιαμεσολάβητα», χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και ανεπαρκές το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτέμβρη», και:

Δηλώνει ότι:

  • Η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν επιδέχεται ισοζύγιο κόστους, δεν είναι προϊόν, δεν έχει αγοραία αξία: είναι ανεκτίμητο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε.

  • Κανένα εκπαιδευτικό κενό δεν είναι υποδεέστερο, όλοι οι μαθητές, όλες οι τάξεις, όλα τα σχολεία χρειάζονται από την 1η μέρα λειτουργίας όλους τους εκπαιδευτικούς τους!

Διεκδικεί για το άνοιγμα των σχολείων:

  • Τους απαραίτητους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών αλλά και την αξιοποίηση χώρων, ώστε κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές και να λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση τα σχολεία με όλους τους μαθητές, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας.

  • Διενέργεια µαζικών επαναλαµβανόµενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους µαθητές. Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς οµάδες.

  • Εξασφάλιση τώρα όλου του απαραίτητου και αυξημένου αριθµού µόνιµων εργαζοµένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι στοιχειώδεις υγειονοµικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων. Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας Επιπλέον μέσα προστασίας για εκπαιδευτικούς. Νοσοκόμος σε κάθε σχολείο και διαμόρφωση χώρων αντιμετώπισης των υγειονομικών περιστατικών

  • Κάλυψη του 100% των πραγματικών κενών, σε όλες τις δομές με όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς γενικής (δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων, ΖΕΠ, τάξεων υποδοχής και Δ.Υ.Ε.Π) και ειδικής αγωγής (δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων, παράλληλων στηρίξεων, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.) με την άμεση πραγματοπόιηση της β΄φάσης των προσλήψεων Οι οριστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών, να γίνουν με όλα τα κενά των σχολείων δημοσιοποιημένα με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ. Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!

  • Άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του ν.4589/19.

  • Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.

  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως 4692/20. Κατάργηση κάθε νοµοθετικής διάταξης για τις κάμερες στην τάξη και τη μονιμοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Καλεί το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ:

  • Να κηρύξει Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση», όπως ήδη πράττουν 77 Σύλλογοι ΠΕ – ΕΛΜΕ.

Ο ΣΕΠΕ «Η Αθηνά», προσφάτως, επισήμανε και αυτός ένα ακόμα ζήτημα προς συζήτηση: την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τη τη ρατσιστική διάταξη που αποκλείει αλλοδαπές γυναίκες που χρόνια προσέφεραν στη λειτουργία του σχολείου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις