ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Μετά το «τέλος» των τεστ στο ΕΚΕΑ, η 1η ΥΠΕ «συνιστά» ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο

Η αδυναμία του ΕΚΕΑ να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων φαίνεται ότι δεν άφησε αδιάφορη την Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ που προσέτρεξε προκειμένου να καλύψει το κενό προτείνοντας στα νοσοκομεία ευθύνης της συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο με το οποίο μπορούν να συμβληθούν για την πραγματοποίηση των τεστ.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο της 1ης ΥΠΕ που απευθύνεται στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που είναι στην ευθύνη της με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει την σύναψη σύμβασης για την πραγματοποίηση τεστ  covid 19 με ιδιωτική εταιρεία.

Μάλιστα η 1η ΥΠΕ δίνει τα στοιχεία μίας  συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρίας προφανώς για να σπεύσουν τα νοσοκομεία να συμβληθούν με το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο.

Μετά από αυτό καταλάβαμε όλοι ποιος κερδίζει από την απουσία μοριακών αναλυτών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και από τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αντιδραστήρια.

Τέλος η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ θα πρέπει να εξηγήσει πως δικαιολογεί την κοινοποίηση των στοιχείων μιας μόνο εταιρίας ώστε να διερευνήσουν, όπως αναφέρει στο έγγραφό της, τα νοσοκομεία την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων.

ΥΓ.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το ΕΚΕΑ και το ΠΑΣΤΕΡ δήλωσε αδυναμία πραγματοποίησης τεστ.