3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

ΜΕΤΑ Αλίμου: Η Συνδικαλιστική Ανυπαρξία «πληρώνεται» με αξιώματα στο Δήμο Αλίμου

Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο μαζί… την εργοδοτική ασυδοσία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη = αξιώματα για τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές

Πρόσφατα

Είναι γνωστή η πρακτική του Δημάρχου Αλίμου κου Κονδύλη Ανδρέα να «διορίζει» σε θέσεις ευθύνης, με ανάθεση και όχι με κρίση και απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όπως ορίζει ο νόμος, «συναδέλφους» χωρίς τα απαραίτητα τυπικά προσόντα προκειμένου να του αποδίδουν τα «εύσημα» για την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική του και να εκτελούν τις εντολές του ακόμα και ενάντια σε συναδέλφους χωρίς δισταγμό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου διατέλεσε χρόνια ΔΕ Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με ανάθεση από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα, παρότι δεν κατέχει τα προβλεπόμενα από τον νόμο τυπικά προσόντα.

Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλίμου «διορισμένη» με ανάθεση και από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα, από το 2006 διατηρεί τη θέση της χωρίς από τότε να κρίνεται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο όπως ορίζει ο νόμος. Πρόσφατα με τη συναίνεση της, 12 εργαζόμενοι συνάδελφοι μέσω ΕΣΠΑ, που εργάζονταν από το 2012-13, απολύθηκαν από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (στις 7 Αυγούστου) μέσα στις διακοπές τους χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και την ώρα που η υπηρεσία ήταν σε διακοπή εργασιών! Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας επικαλέστηκε στο Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στο Δημοτικό Συμβούλιο τις δήθεν προφορικές παρατηρήσεις της, για να «φορτώσει»… «μη προσήκουσα συμπεριφορά» και να σπιλώσει τους εν αγνοία… αιφνιδιαστικά απολυμένους συναδέλφους.

Στη «Δημαρχιακή οικογένεια αναθέσεων» προστέθηκε με απόφαση του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α κ. Κονδύλη Ανδρέα (ΑΔΑ:Ω8ΤΣΟΛ0Σ-ΣΦΣ) ο «διορισμός» με ανάθεση και της Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και ΔΕ Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου, αλλά και άλλης συναδέλφου, επίσης ΔΕ Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου, η οποία με δικαστική απόφαση διορίστηκε στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αλίμου μόλις την προηγούμενη χρονιά. Το επιπλέον “προσόν” της, είναι αδελφή εκλεγμένου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου και της παράταξης ΣΥΝ.ΑΝ. όπου ανήκει ο Πρόεδρος και η Γραμματέας.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος ανήγγειλε την απόφαση στους εργαζόμενους με καμάρι που για πρώτη φορά δήθεν οι τοποθετήσεις έγιναν νόμιμα με απόφαση Προέδρου, θέλοντας να επισφραγίσει τις αναξιοκρατικές τοποθετήσεις και την επιβράβευση της Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων για την προαγωγή που ο ίδιος της δώρισε σε αντάλλαγμα της στήριξης που προσέφερε με τη συνδικαλιστική της ανύπαρκτη δράση στις απολύσεις των συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς. Η ίδια το 2015, «διορισμένη» από τον Δήμαρχο εκπρόσωπος εργαζομένων συναίνεσε στην αναίτια απόλυση 11 συναδέλφων χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό .

Σίγουρη επαγγελματική ανέλιξη εγγυάται στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές ο Δήμαρχος Αλίμου ο οποίος παρουσιάζεται στα τοπικά αλλά και «φιλικά προσκείμενα» ΜΜΕ να… «μαλώνει» τους συνδικαλιστές που θέλουν δήθεν να συνδιοικήσουν. Μάλλον τελικά μπερδεύεται και ο ίδιος τους διορίζει Διευθυντές και Προϊστάμενους.

Η Συνδικαλιστική ανυπαρξία της Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, και της παράταξής της (Συνδικαλιστικής κολοτούμπας θα έλεγε κανείς παρά… Ανατροπής) στις απολύσεις των συναδέλφων μας εν μέσω καλοκαιριού, η ψήφος της στην αντικατάσταση των συναδέλφων από δήθεν νέες και «ποιος ξέρει πότε» προσλήψεις (υπ’αρ. 54/20 – 7.8.2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α) δεν έμειναν χωρίς επιβράβευση από τον Δήμαρχο Αλίμου.

Φαίνεται μάλιστα η Συνδικαλιστική εξαφάνιση να είναι ένα τρικ της Συνδικαλιστικής

Ανατροπής στους ΟΤΑ και του Γραμματέα της παράταξης Τράκα Νικόλαου σε όλη την Αττική και στις απολύσεις που εξαπολύονται αυτές τις μέρες με ταχείς ρυθμούς μετά το παράδειγμα του Δήμου Αλίμου, στην Αγ. Παρασκευή, στο Περιστέρι και έπεται και συνέχεια όπως φαίνεται!

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τράκας Νικόλαος, λίγες μέρες μόλις πριν τις καλοκαιρινές του διακοπές και τις απολύσεις 12 συναδέλφων μας, φωτογραφήθηκε με τα μέλη της παράταξής του στο Δημαρχείο Αλίμου στις αρχές Αυγούστου καμαρώνοντας δημοσίως ότι έπραξαν το συνδικαλιστικό τους καθήκον, να ζητήσουν δηλαδή την ανάκληση της άκρως παράτυπης απόφασης του Δημάρχου Αλίμου. Η απόφαση αυτή καταστρατηγούσε θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ήταν άλλη μια επίδειξη του Δημάρχου Αλίμου εργοδοτικής ασυδοσίας που στερούνταν νομιμότητας και δεν είχε καμία ελπίδα από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι του Δήμου και το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου είχε καταγγείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η αναμνηστική φωτογραφία αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία ανάμνηση μιας συνδικαλιστικής παρωδίας όπως φάνηκε …αφού ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας άλλος από την παράταξή του στον Δήμο εμφανίστηκε στους αγώνες των εργαζομένων κατά των απολύσεων συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ, ούτε προέβησαν σε κινητοποιήσεις αλλά ούτε καν τις πρότειναν πάρα μόνο συμπεριφέρονταν σαν ντίλερ δικηγορικών γραφείων από την πρώτη μέρα των απολύσεων.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καλεί τον Σύλλογο Εργαζομένων να πάρει θέση για τις αναξιοκρατικές τοποθετήσεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για την προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του και την τήρηση της νομιμότητας, απαιτώντας τώρα από τον Δήμαρχο Αλίμου να στείλει τους φακέλους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ώστε να γίνουν οι κρίσεις σύμφωνα με τον νόμο, με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με κριτήριο τον βαθμό εθελοδουλίας.

Δεν νοείται «συνδικαλιστές» να οικειοποιούνται θέσεις ευθύνης συναδέλφων!!! που είναι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και έχουν κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, χωρίς οι ίδιοι να κατέχουν τα τυπικά προσόντα. Η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου με αναξιοκρατικές αναθέσεις θέσεων ευθύνης του Δημάρχου Αλίμου σε αρεστούς, ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων, και οι απαξιωτικές του δηλώσεις για το προσωπικό και το έργο του Ν. Π. Δ. Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου δεν μας πτοούν.

Οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Αλίμου θα συνεχίσουν να προσφέρουν το έργο με την ποιότητα που ξέρουν και που είναι γνωστή σε όλους τους Δημότες μέσα και από αντίξοες συνθήκες, όπως τόσα χρόνια και ανεξάρτητα από κάθε Δημοτική Αρχή.

Θα περίμενε κανείς όμως, τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας να μην τις δημιουργεί ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α και Δήμαρχος Αλίμου και ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ κος Μαριόλης Ιωάννης (που είναι και συνδικαλιστής…) απολύοντας έμπειρους εργαζόμενους, παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό, που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και εργάζονταν με συνεχώς ανανεωμένες συμβάσεις από το 2012!!

Στη θέση τους φέρνουν τετράμηνα!!!! Σε μια υπηρεσία που λειτουργεί 11 μήνες τον χρόνο με βρέφη και νήπια που χρειάζονται σταθερότητα στα πρόσωπα φροντίδας για να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον κόσμο και να μπορέσουν να αναπτυχθούν ψυχοσωματικά και πνευματικά.

Φέρνουν εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ με μισθούς χαρτζιλίκι και από προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Τη στιγμή μάλιστα που και οι ίδιοι ομολογούν ότι οι ανάγκες αυξάνονται, θα έπρεπε όχι μόνο να μην προχωρούν σε απολύσεις αλλά και να έχουν προσλάβει επιπλέον προσωπικό έτοιμο στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Αντ΄ αυτού ετοίμαζαν απολύσεις με τους πιστούς και επιβραβευμένους συνοδοιπόρους τους και ανέτοιμοι την πρώτη μέρα λειτουργίας, άνοιξαν χωρίς τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και εν μέσω πανδημίας. Φαίνεται την πανδημία η Δημοτικοί Αρχή την επικαλείται μόνο για εξαναγκασμό των εργαζομένων ενώ την ασφάλεια και υγιεινή των συναδέλφων, Σύλλογος και Διοίκηση την σημειώνουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Πρώτη μέρα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έτοιμο για να λειτουργήσουν οι δομές. Θέλουμε να πιστεύουμε από λάθος και όχι από αδιαφορία για την παιδική ψυχή. Εμφανίστηκαν απαξιωτικοί για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων που τους προβάλλουν τόσο καιρό με το έργο τους και οι ίδιοι δημόσια καμαρώνουν.

Στόχος του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα, είναι οι εργασιακές σχέσεις. Η εντατικοποίηση της εργασίας από λάθη (;;;;) και κενά στον κακό προγραμματισμό των προσλήψεων, η έλλειψη προσωπικού, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μόνο σκοπό έχουν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων για αξιοκρατία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και νέες προσλήψεις με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ των Δ.Π.Σ.Α.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου προειδοποιεί όσους έχουν στο μυαλό τους την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος του κέρδους των ιδιωτών και εις βάρος των Δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό μέσα από ακριβότερα Δημοτικά τέλη και την έκπτωση της ποιότητας των Δημοτικών Υπηρεσιών, να το ξεχάσουν, θα μας βρουν απέναντι!

Καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ να πάρει θέση και να κινητοποιηθεί για τις απολύσεις των συναδέλφων μας μέσω ΕΣΠΑ που χρόνια τώρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλους τους Δήμους και που έχουν πάρει τη μορφή ντόμινο και εξαπλώνονται. Απαιτούμε μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.


3 Σεπτέμβρη 2020
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις