18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βατερλώ Ν.2 για το φεουδάρχη – δήμαρχο Ζορμπά της Αγίας Παρασκευής. Καμία απόλυση σε Παιδικούς, υποσχέθηκε

Πρόσφατα

Η «αλαζονεία της εξουσίας» που διακρίνει το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, ισοπεδώθηκε, το μεσημέρι, από τη μαζική, συντονισμένη -και εκτός… προγραμματισμένων ραντεβού- «επίσκεψη» στο γραφείο του, του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, του σύνολου των εργαζομένων του Δήμου, εκπροσώπων από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, δημοτικής αντιπολίτευσης, γονέων και δημοτών, που αντέδρασαν άμεσα στην προσπάθειά του να περάσει, στα «μουλωχτά», τις 24 απολύσεις εργαζομένων από τους Παιδικούς Σταθμούς, με την εκ νέου σύγκληση την προσεχή Παρασκευή του δ.σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ, παρά το ότι ήδη υπάρχει ειλημμένη απόφαση για παραμονή και ανανέωση των συμβάσεων τους.

Ο φεουδάρχης – δήμαρχος, μπροστά στη θέα συνδικαλιστών, εργαζομένων, δημοτών κ.λπ., έδειξε την «αστική ευγένειά», προσπάθησε με γλώσσα πεζοδρομίου να τους προσβάλλει, αλλά και για να τους τρομοκρατήσει, κάλεσε την αστυνομία, που κατέφθασε με 4 περιπολικά.

Τι είπε στους αστυνομικούς που τους κάλεσε; Ότι το έκανε, επειδή δημιουργήθηκε συγχρωτισμός και κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Για το ότι οι αποφάσεις του για απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο δομών δημιουργούν αυτό ακριβώς, συνθήκες διασποράς του κορονοϊού και κίνδυνο για εργαζομένους, παιδιά, γονείς, τοπική κοινωνία… ούτε λόγος!

Οι συγκεντρωμένοι, που ούτε μια στιγμή δεν τρομοκρατήθηκαν, απαίτησαν από το δήμαρχο, στη συνεδρίαση που θα γίνει, με θέμα «Την περί νέου λήψη απόφασης για το θέμα: Λήψη απόφασης για την ανανέωση ή μη των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», να μην τολμήσει να αλλάξει την απόφαση. Τελικώς, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, δεσμεύθηκε ότι η εισήγηση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα είναι: ανανέωση όλων των συμβάσεων.

Να το επισημάνουμε για μια ακόμη φορά, καθώς έτσι λειτουργεί η πλειονότητα των αιρετών: η «αλαζονεία της εξουσίας» που διακρίνει το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, και την πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ), Ηλέκτρα Αντωνοπούλου – Πανάγου, που συνήργησε στο να ανατραπεί η απόφαση για ανανέωση των συμβάσεων, δεν άφησε περιθώριο να σκεφθούν αυτό που τους είχε επισημάνει, νωρίτερα, το ErgasiaNET, και τελικά το βρήκαν μπροστά τους και θα το ξαναβρούν:

Το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, τους εργαζομένους του Δήμου, τους άλλους Συνδικαλιστικούς Φορείς, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και τους δημότες που τους σταμάτησαν ήδη μια φορά, με το «βατερλώ» στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των ΠΑΙΣΔΑΠ. Κι αυτό διότι είναι δηλωμένη και ξεκάθαρη η απόφασή τους: θα σταθούν και πάλι εμπόδιο προκειμένου να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων που άμεσα συντελούν στην προστασία και διασφάλιση της υγείας των παιδιών τους, των ιδίων, των οικογενειών τους και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.


Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις