16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Καμία απόλυση, κανένα «λουκέτο» στα ΚΔΑΠ (βίντεο, φωτογραφίες)

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΣΕΚΔΑΠ και των εργαζομένων ΚΔΑΠ | Φωτογραφίες, βίντεο: GRTimes

Πρόσφατα

Μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησής του ΠΑΣΕΚΔΑΠ. Η διαμαρτυρία έληξε με συμβολική πορεία γύρω από το κτήριο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται το υπουργείο.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, και εξέφρασε τα αιτήματα των απεργών: να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς τα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και να τηρήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της, δηλαδή να απορροφηθούν δηλαδή όλα τα παιδιά των μητέρων που πληρούν τις προϋποθέσεις και να μην απολυθεί κανείς από τους εργαζομένους.

Ο υπουργός «δεσμεύθηκε» να μεταφέρει τα όσα του είπαν οι απεργοί των ΚΔΑΠ προς τους συναρμόδιους υπουργούς και πως θα τους απαντήσει σήμερα. Πάντως, να σημειωθεί πως οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν απαντήσει στα ίδια αιτήματα που έχει θέσει ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ, αλλά ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που το το έθεσε με προσωπική επιστολή.

Η πραγματοποίηση της κινητοποίησης, σήμερα, 31 Αυγούστου, συμβολική, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου ουδείς από τους 2.400 εργαζομένους στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ γνωρίζει εάν θα είναι εργαζόμενος ή απολυμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ήδη, με την απόφαση της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικής και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, να πετάξουν -κυριολεκτικά- έξω από τις συγκεκριμένες δομές 65.000 παιδιά, των οποίων οι μητέρες πληρούσαν τις προϋποθέσεις, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο Δημόσιων Δημοτικών ΚΔΑΠ, επειδή μειώνεται η χρηματοδότηση από τα voucher, και σε απόλυση των μισών εργαζομένων, δηλαδή 1.200 άτομα έμπειρο προσωπικό, με συμβάσεις που ανανεώνονταν (σε πάρα πολλές των περιπτώσεων) μέχρι και 15 χρόνια.

Περισσότερα βίντεο από την κινητοποίηση μπορείτε να δείτε, από την Μαριάνθη Κηπουρού, που τα ανήρτησε στο προφίλ της στο facebookΕΔΩ.


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις