5.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Παιδικοί Αγίας Παρασκευής: Λουκέτο και απολύσεις εργαζομένων από το δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά;

Πρόσφατα

Το ErgasiaNET «αλίευσε» από το «Διαύγεια» την ΑΔΑ: 6Ψ8ΚΟΛΘ1-ΦΜΚ, με θέμα: «Απόφαση του ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ 69/2020: Παραχώρηση αιθουσών διδασκαλίας», σύμφωνα με την οποία:

Το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την πρόταση της προέδρου, Ηλέκτρας Αντωνοπούλου – Πανάγου, και του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, για «την παραχώρηση του κτηρίου επί της οδού Αφροδίτης και δύο αίθουσες από το κτήριο της οδού Βορρά για εξυπηρέτηση της προσχολικής αγωγής κατά το σχολικό έτος 2020 –2021». (παραχώρηση βρεφονηπιακών σταθμών για να δημιουργηθούν νηπιαγωγεία). Η αιτιολογία δημοτικής αρχής και διοίκησης: «δεδομένου ότι για το φετινό σχολικό έτος 2020-2021 υπάρχουν κενές θέσεις νηπίων, βάσει των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στους ΠΑΙΣΔΑΠ». Στη συγκεκριμένη «διά περιφοράς, μέσω τηλεφώνου» συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΙΣΔΑΠ, η στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων ήταν ξεκάθαρη: ΟΧΙ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ErgasiaNET, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέφερε στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, πως «δεν μπορούμε να κατασπαταλούμε δημόσιο χρήμα», φράση με την οποία -εμμέσως πλην σαφώς- υπονόησε, μετά το κλείσιμο των παραπάνω δομών και την παραχώρησή τους για νηπιαγωγεία, πως έπονται απολύσεις εργαζομένων (αυτήν τη στιγμή, από τους 178 εργαζομένους, οι 48 είναι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ).

Άλλωστε, η φράση… συνοδεύτηκε, λίγο αργότερα, με πρόσκληση για νέα «έκτακτη και κατεπείγουσα» συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΙΣΔΑΠ, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 6.30μμ., με θέμα 2o: «Λήψη απόφασης για την ανανέωση ή μη των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με σύμβαση Ιδιωτικού Διακαίου Ορισμένου Χρόνου στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Στην περίπτωση που, τελικώς, κλείσουν ή συρρικνωθούν οι παιδικές δομές και πραγματοποιηθούν οι απολύσεις, θα πρόκειται για μια νέα αντεργατική επίθεση από το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, που προφανώς θέλει να «μπαλώσει» την «τρύπα» και την κακή εικόνα που δημιούργησε με την εμμονή του στη δίχρονη προσχολική αγωγή και την άρνησή του να πάρει εξαίρεση, όπως άλλοι δήμοι. Εμμονή που, όπως φαίνεται, θα την πληρώσουν αρκετά παιδιά που θα πάνε στο νηπιαγωγείο, με τα κοντέινερ που τους ετοίμασε, και οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς με απολύσεις.

Πέραν αυτού, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής θα βάλει σε κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ειδικά στον έναν βρεφονηπιακό σταθμό, στο κτήριο της Βορρά 7, όπου παραχωρεί δύο αίθουσες, και θα συνυπάρχουν: παιδιά που στη μία περίπτωση δε θα φορούν μάσκα (βρέφη, νήπια) και στην άλλη θα τη φορούν υποχρεωτικά (νηπιαγωγείο). Κι αυτό, όταν το ζητούμενο είναι λιγότερα παιδιά, μεγαλύτεροι ή περισσότεροι χώροι για να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε το μέρος από προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ), με ημερομηνία 26 Ιουνίου, έπειτα από συνάντηση με το δήμαρχο για εργασιακά θέματα, και το οποίο αναφέρεται στους Παιδικούς:

Η εφαρμογή των προδιαγραφών που προβλέπει το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα για τους χώρους των παιδικών σταθμών, οδηγεί ταυτόχρονα και στη μείωση του αριθμού των παιδιών που θα εξυπηρετηθούν, με άμεση συνέπεια και τη μείωση του προσωπικού. Πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί η παράταση της εφαρμογής του νόμου, όπως και την διαβεβαίωση ότι ο αριθμός των παιδιών θα μείνει ο ίδιος με το προηγούμενο έτος, αλλά όταν θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα μειωθεί η δυναμικότητα, θα μειωθεί και το προσωπικό. Τονίσαμε ότι θα μας βρει απέναντι η προοπτική των απολύσεων και ζητήσαμε να συνταχθεί μαζί μας δυναμικά και αγωνιστικά ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση να μετατραπούν οι συμβάσεις των επί χρόνια συμβασιούχων ΕΣΠΑ από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, να καλυφθούν οι θέσεις των νηπιαγωγών που μένουν στον «αέρα», εφόσον τα νήπια δεν θα εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς. Τέλος, επαναλάβαμε με σαφήνεια την πάγια θέση μας ως προς την κάλυψη όλων των αιτήσεων εγγραφής των παιδιών, προς όφελος της λαϊκής οικογένειας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις