Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού, με αποκορύφωμα την Κυριακή 23 Αυγούστου, όπου καταγράφηκαν τα 141 από τα 284 νέα κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα, ένας δήμος των Βορείων Προαστίων και δύο των Νοτίων Προαστίων φαίνεται να έχουν καταγράψει ρεκόρ κρουσμάτων, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων: η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα και η Κηφισιά.

Στη Βουλιαγμένη εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε μια μέρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος: «Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

Στο Δήμο Γλυφάδας, εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορονοϊού. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς καλεί όλους τους δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα για να μην προκαλέσουν πανδημία στην περιοχή.

Πάντως, οι τρεις δήμοι της Αττικής βρίσκονται σε αύξηση της επιτήρησης, καθώς μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η επιστροφή και άλλων εκδρομέων από τα νησιά.


Με πληροφορίες από star.gr