Θεοδωρικάκος: Από την Παρασκευή 14 Αυγούστου, τα 600 ευρώ στους πληγέντες της Εύβοιας

Φωτογραφία: ΑΜΠΕ

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων θα βρίσκονται, από την Παρασκευή 14 Αυγούστου, τα χρήματα που δικαιούνται οι πληγέντες από την θεομηνία της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που επισκέφθηκε σήμερα και πάλι τη Χαλκίδα και γνωστοποίησε την εκταμίευση των 1,2 δισ. για τους δύο δήμους που επλήγησαν από τη θεομηνία καθώς και την πληρωμή της πρώτης αποζημίωσης των 600 ευρώ για τους πληγέντες.

Επίσης, ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαιούχων για οικοσκευές, από την επομένη της καταγραφής των ζημιών, για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές (κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες). Ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής των δικαιούχων και όπως έκανε γνωστό η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως, εντός 24ωρου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγραφή.


Το ErgasiaNET θέλει να υπογραμμίσει πως ο υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να κρύβουν, πίσω από τα ψίχουλα των 600 ευρώ, και σε αυτήν την περίπτωση τις πολιτικές τους ευθύνες, για τις οποίες (επίσης) δε μιλούν, καθώς στις αλλεπάλληλες καταστροφές που υπέστη η Εύβοια την τελευταία δεκαετία (φωτιές, πλημμύρες κτλ.) δεν έκαναν απολύτως τίποτε για τη θωρακίσουν.

Δηλαδή δεν πήραν αποφάσεις, που θα έσωζαν τους 8 νεκρούς, την περιουσία των πολιτών, και το περιβάλλον «ανεξάρτητες από πολιτικό κόστος, ψηφοθηρία, εξυπηρέτηση οικονομικών / εργολαβικών συμφερόντων, διατήρηση των λόμπι ανάμεσα σε δημόσιο – μελετητές – εργολάβους», όπως χαρακτηριστικά άλλωστε τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Φορείς και Κινήσεις για την Προστασία των Ρεμάτων «Ρεματτική».