3.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

ΣΕΔΑΠ: Στήριξη της Απεργίας – Αποχής των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής

Πρόσφατα

Το Σωματείο μας έχει δείξει διαχρονικά με την αγωνιστική του δράση ότι συμπαραστέκεται, στηρίζει, εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όποιον χρειαστεί βοήθεια, υψώνει τοίχο αντίστασης ώστε να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Σειρά στην ολομέτωπη επίθεση των εργασιακών δικαιωμάτων έχουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προπαγανδίζει με επικοινωνιακά τεχνάσματα την σύγχρονη ψηφιακή συναλλαγή των πολιτών πλέον στα ΚΕΠ, η κατάσταση κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και χειρότερη για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι για να βγάλουν εις πέρας τις βάρδιες και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες εξαντλούν τα όρια της αντοχής τους, κρατάνε τα πόστα δουλειάς ουσιαστικά με το φιλότιμό τους.

Τα ΚΕΠ είναι μια ακόμη υπηρεσία όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης προσωπικού. Πολλοί Κεπίστες ΔΥΠ έχουν ήδη μεταταχθεί σε άλλους κλάδους, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση των θέσεών τους. Ως λύση το μόνο που προς το παρόν υπάρχει, είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δήθεν πρόσληψη προσωπικού.

Οι χώροι είναι ανεπαρκείς για τις σύγχρονες ανάγκες και το πλήθος των πολιτών, χρειάζεται η αντικατάστασή τους σε μεγαλύτερους καθώς και η προσθήκη και άλλων υποκαταστημάτων.

Η υποδομή ενώ θα έπρεπε να είναι άριστη ώστε να καλύψει αποτελεσματικά όλες αυτές τις εφαρμογές είναι πεπαλαιωμένη και ελλειπής, στενάζει και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλη, καθημερινά είναι πολύωρη η αναμονή με ουρές μεγάλες και με έντονο τον εκνευρισμό των πολιτών. Η πλειονότητα των πολιτών είναι απαίδευτη στην χρήση των Η/Υ, είτε επειδή είναι μεγάλοι σε ηλικία, είτε επειδή δεν γνωρίζουν, είτε επειδή αδυνατούν να χειριστούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του υπουργείου καθώς μπερδεύονται στη χρήση τους από την πολυπλοκότητα των πεδίων.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σημειωθεί ότι εν μέσω πανδημίας οι άλλες υπηρεσίες-φορείς του δημοσίου εξακολουθούν να λειτουργούν με ραντεβού, κατευθύνουν τους πολίτες στα ΚΕΠ, ούτε τα γνήσια δεν κάνουν που οφείλουν να δώσουν στην αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών. Η δε περιβόητη προαναγγελθείσα εποχή της «διαστημικής ταχύτητας» στα ΚΕΠ, απορούμε πως και με ποιόν μαγικό τρόπο θα γίνει, αφού ακόμα και η ηλεκτρονική διασύνδεση των φορέων με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει αποκατασταθεί, είναι μόνο σε ΦΕΚ!

Τέλος, το αποκορύφωμα της υποκρισίας της κυβέρνησης που ενώ δεν σταματά να διαλαλεί μια εικονική πραγματικότητα των ΚΕΠ, σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα που είναι ζοφερή, βγήκε από τα χείλη της Διευθύντριας του γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά, κα Γ. Χορμόβα, αποκαλώντας: «τεμπέληδες» τους υπαλλήλους των ΚΕΠ και ότι «η δουλειά έχει μειωθεί δραστικά», ως βασική υπερασπιστική γραμμή του Υπουργείου στο δικαστήριο που κρινόταν η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από διαδικασίες του δημοσίου που είχε εξαγγείλει η ΠΟΣΕΚΕΠ.

Οι μάσκες έπεσαν, ο χλευασμός, η απαξίωση και το επιχείρημα του «τεμπέλη» δημόσιου υπαλλήλου που εδώ και χρόνια επικοινωνιακά εξαπολύουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τις απολύσεις – μειώσεις & περικοπές μισθών -επιδομάτων, είναι ακόμη επίκαιρο για την κυβέρνηση!

Εμείς ως εργαζόμενοι απαντάμε με τα ίδια στοιχεία της κυβέρνησης, καθώς τον Ιούνιο 2020 είναι καταγεγραμμένες 830.000 αιτήσεις χωρίς να γίνεται καταγραφή της πληροφόρησης στα τηλέφωνα και των γνησίων της υπογραφής! Απαντά η καθολική απήχηση στην συνείδηση των πολιτών για τα ΚΕΠ από την εποχή της ίδρυσής τους, ως την πιο αποτελεσματική υπηρεσία του δημοσίου.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά ότι μόνο με την ενότητα και την πάλη μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και μπορούμε να πετύχουμε νίκες στα δίκαια αιτήματά μας. Ξέρουμε καλά ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ Κεπίστα ΔΥΠ ή Διοικητικού υπαλλήλου, μαζί τραβάμε το ίδιο ζόρι καθημερινά. Οι μόνοι που χαίρονται είναι αυτοί που έχουν συμφέροντα να μας διαιρούν για να βάλουν εμπόδια στις διεκδικήσεις μας. Όποια προβλήματα και εάν έχουν συμβεί στο παρελθόν ή διαφορές, αστοχίες- αδράνεια με την ομοσπονδία τα αφήνουμε πίσω.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, και στον αγώνα χρειαζόμαστε όλοι, κανείς δεν περισσεύει!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα ΚΕΠ, στηρίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από διαδικασίες του δημοσίου που εξήγγειλε η κυβέρνηση, από καθήκοντα «αλλότρια», από το MYKEPLIVE, από βεβαίωση περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.

Ως εδώ! δεν πάει άλλο με την εντατικοποίηση της δουλειάς,
δεν φοβόμαστε, υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ,

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ,
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις