6.7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ προς ΣΜΤ, εργαζομένους: ή μείωση μισθών ή απολύσεις στα τέλη Αυγούστου

Πρόσφατα

Μετά την απεργία, στις 22 Ιούλη, ενάντια στα σχέδια του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για μειώσεις μισθών, «οικειοθελείς» αποχωρήσεις και απολύσεις, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων, πραγματοποίησε στάση εργασίας και συγκέντρωση, έξω από την έδρα του ομίλου, στο Μαρούσι, το πρωί της Τετάρτης 5 Αυγούστου. Στο πλευρό του, βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο κήρυξε και αυτό 3ωρη στάση εργασίας στις εταιρείες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για την κάλυψη όλων των εργαζόμενων του ομίλου στην Αττική, όπως επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Nokia.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου με εκπρόσωπο της εργοδοσίας, ο οποίος επανέλαβε ότι όσοι δεν αποδεχθούν τις μειώσεις μισθών θα απολυθούν στα τέλη Αυγούστου. Το Σωματείο δήλωσε πως θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα με νέα απεργία.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την κινητοποίηση της Τετάρτης, με βάση τις κινήσεις και τα λεγόμενα της εργοδοσίας, το Σωματείο σημειώνει ότι έχει καταστεί σαφές πως:

Ακόμα και εάν υπογράψει ο εργαζόμενος τη μείωση των αποδοχών του, δε σώζει τη θέση εργασίας του! Πρόθεση της διοίκησης είναι οι μαζικές απολύσεις να συνεχιστούν κανονικά όπως προβλέπει το πρόγραμμα «εξυγίανσης». Πάνω σε αυτές τις μειώσεις των μισθών μας και στην αντικατάσταση υπάρχοντος προσωπικού με νέο «κακοπληρωμένο» χτίζονται τα μελλοντικά κέρδη του ομίλου.

Ακόμα και εάν ζητήσει ο εργαζόμενος «εθελούσια αποχώρηση», η διοίκηση δε δεσμεύεται να τη δώσει! Αντίθετα σκοπεύει, αφού «μαζέψει την εικόνα» των αιτήσεων «εθελούσιας», με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας της, να κάνει το δικό της προγραμματισμό για το «μέλλον» κάθε εργαζόμενου. Για όσο διάστημα τον χρειαστεί, τον κρατά για να κλείσει εκκρεμότητες και παραδοτέα, να εκπαιδεύσει τους επόμενους «φθηνότερους» εργαζόμενους. Τον υποχρεώνει να αποδεχτεί και τη μείωση μισθού μέχρι να λάβει είτε «εθελούσια», είτε απόλυση.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 10 Ιούλη, η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε, μέσω email στους εργαζόμενους των θυγατρικών της (ΑΚΤΩΡ, ΤΟΜΗ και ΑΚΤΩΡ FM) το νέο πλάνο. Οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες που παραμένουν, μετά τις εκατοντάδες απολύσεις της τελευταίας διετίας «αναδιάρθρωσης», τώρα καλούνται να «συναινέσουν» στο τελεσίγραφο και να αποδεχτούν: μειώσεις μισθών (από 4% έως 15% επί του μεικτού και 6% έως 20% επί του καθαρού), πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης (για ηλικίες από 40 έως 55 ετών) και «Sabbatical» (για τους άνω των 55). Οι περικοπές είναι τέτοιες που ακόμα και όσοι δουλεύουν στα έργα με 1.000€ μεικτά (715€ καθαρά), προβλέπεται να έχουν μείωση 4% επί του μεικτού μισθού! (6% στον καθαρό μισθό). Το τελεσίγραφο αναφέρει πως όποιος δεν υπογράψει τις νέες συμβάσεις απολύεται μέχρι 10 Αυγούστου.

Έχουν προηγηθεί πάνω από 700 απολύσεις από τον Ιούνη του 2018, μεταξύ των οποίων δεκάδες τηλε-απολύσεις εργαζόμενων που βρίσκονταν σε καθεστώς τηλεργασίας στην πανδημία. Οι καθυστερήσεις μισθών φτάνουν τον ένα μήνα για τους μηχανικούς με ΔΠΥ ενώ στα έργα εξωτερικού υπερβαίνει τους δύο και τρεις μήνες κατά περίπτωση. Οι εργαζόμενες με ΔΠΥ λαμβάνουν «χαριστικά» άδεια μητρότητας 25 ημερών.

Στο διάστημα της πανδημίας είναι ανύπαρκτα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων έναντι του κορονοϊού στα εργοτάξια. Ενώ τα ανεπαρκή μέτρα υγείας και ασφάλειας στα έργα προκαλούν διαρκώς νέα ατυχήματα. Ωστόσο το πρόγραμμα «μείωσης του λειτουργικού κόστους» που ήδη εξελίσσεται με την πίεση των στελεχών για «αποκατάσταση της ρευστότητας» και εξασφάλιση τραπεζικής δανειοδότησης έχει και «ψιλά γράμματα» που η Διοίκηση δεν ανέφερε στην ανακοίνωση ούτε στα πληρωμένα δημοσιεύματα που κατακλύζουν έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις