ΜΕΤΑ Υγειονομικών: ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ το τερμάτισαν! Ζητούν από τα Σωματεία διαγραφή συμβασιούχων

maskes-mple-prasini2

Με μια προκλητική ανακοίνωση η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ απευθύνεται στα πρωτοβάθμια σωματεία (με πρόσχημα δικαστική απόφαση για το Αγ. Σοφία) και τους ζητά ουσιαστικά την διαγραφή των συμβασιούχων από τα πρωτοβάθμια σωματεία αφού σύμφωνα με την πλειοψηφία «η πάγια θέση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία έχει εγκαίρως ενημερώσει τα μέλη της ότι σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό στα σωματεία μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν μόνο οι μόνιμοι και οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενοι

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μαύρη σελίδα για το υγειονομικό συνδικαλιστικό κίνημα και εκθέτει ανεπανόρθωτα για μια ακόμα φορά την μνημονιακή πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ενώ κοκορεύεται ότι εκπροσωπεί δήθεν τους συμβασιούχους, τους καλεί σε κινητοποιήσεις και δηλώνει ότι αγωνίζεται για την μονιμοποίηση τους, την ίδια ώρα κάνει ότι μπορεί προκειμένου οι ελαστικά εργαζόμενοι να μην εκφραστούν ώστε να μη διαταραχθεί και στο επόμενο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ η «καθεστηκυία τάξη» προκειμένου να κυριαρχήσουν πάλι οι δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού και μνημονιακού συνδικαλισμού που χρησιμοποιούν για χρόνια την Ομοσπονδία ως «λάφυρο» χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Για να πετύχει αυτό το στόχο έχει επιδοθεί σε μια σειρά δικαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σωματεία προκειμένου να αποτρέψει την αλλαγή των συσχετισμών και να αποκλείσει την εγγραφή των συμβασιούχων σε αυτά.

Είναι βαθιά υποκριτικό ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να εκλέγεται στο Σωματείο του και με τους ψήφους των συμβασιούχων, παράλληλα να μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος από αυτούς για να οργανώσει συγκεντρώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και την ίδια ώρα αυτός και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να κουνάνε το δάχτυλο στα σωματεία και να τους ζητούν ουσιαστικά να βγάλουν έξω από τις γραμμές τους αυτούς τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση αυτή η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ υπονομεύει ανοικτά τον αγώνα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση σε μια κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την επιστροφή των εργολάβων.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις, κάθε έντιμο συνδικαλιστή στα πρωτοβάθμια σωματεία να γυρίσουν την πλάτης τους σε αυτές τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ και να μην επιτρέψουν τον αποκλεισμό των συμβασιούχων από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Να αποκρούσουν τις απειλές δίνοντας όχι μόνο το δικαίωμα εγγραφής των συμβασιούχων στα σωματεία των νοσοκομείων και των μονάδων πρόνοιας αλλά και τη δυνατότητα αυτοί οι εργαζόμενοι να εκφραστούν με την ψήφο τους.

Ο αγώνας για την στήριξη των ελαστικά εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία να γίνει υπόθεση όλων των σωματείων και των εργαζομένων, κόντρα στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.