Χαρδαλιάς: Έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων, ωράριο σε κέντρα διασκέδασης, όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός για τον κορονοϊό επισήμανε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και μπορεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή να είναι διαχειρίσιμη, αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να διατηρηθεί έτσι». Η αύξηση αυτή, πάντως, όπως είπε, δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων, στο πλαίσιο της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα. Αναλυτικότερα:

  • Από την Τετάρτη 7 Αυγούστου, απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, καθημερινά, για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας, ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

  • Από Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς υποχρεούνται σε 7ήμερη καραντίνα που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.

  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31 Αυγούστου. Το μέτρο αφορά το χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.

  • Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.

  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον, θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.