16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Ο δήμαρχος Αλίμου, Α. Κονδύλης, ξαναχτύπησε!

Πρόσφατα

Οι δήμαρχοι ή είναι αδιάβαστοι ή αυθαιρετούν κατά συρροή, γιατί έχουν πάρει πράσινο φως από το υπουργείο Εσωτερικών, για να λειτουργήσουν σαν ο πολιορκητικός κριός για την άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Εξάλλου, είναι γνωστή η πρεμούρα τους να λειτουργούν τους Παιδικούς Σταθμούς, αν είναι δυνατόν όλο το χρόνο.

Ένας από αυτούς, λοιπόν, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ξαναχτύπησε! Στην περίοδο που ήταν κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί, λόγω κορονοϊού, ανέθεσε καθήκοντα στους εργαζόμενους, που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενό τους, ούτε ήταν παρεμφερή, ενώ περιέκοψε και τις άδειες κατά τις μέρες του Πάσχα, που οι Παιδικοί Σταθμοί κλείνουν από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά (αρ. 7, παρ. 3 ΦΕΚ 4249Β/5-12-2017).

Με απόφασή του, στις 31 Ιουλίου, ημέρα που κλείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί για τον Αύγουστο και οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν τις άδειές τους, ήρθε και ξαναχτύπησε περικόπτοντας δέκα μέρες από την κανονική τους άδεια, αναθέτοντάς καθήκοντα στην κοινωνική υπηρεσία.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, και οι υπηρεσίες στο Δήμο Αλίμου πρέπει να γνωρίζουν ότι στην παρ. 2 του άρθρου 10 της ΠΝΠ (ΦΕΚ 55Α/11-3-2020) αναφέρεται ότι «...κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας νομικών προσώπων ή υπηρεσιών των ΟΤΑ...» ανατίθενται άλλα καθήκοντα στο προσωπικό τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναστολή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών ή σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας τους, έχουμε διακοπή εργασιών λόγω των διακοπών του καλοκαιριού;

Δε γνωρίζει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, και οι υπηρεσίες στο Δήμο Αλίμου ότι σύμφωνα με το άρθρο 55, παρ. 4 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007 και το Άρθρο 7, παρ 1 του Πρότυπου Κανονισμού λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών (ΦΕΚ 4249/Β/5-12-2017) πως «…η λειτουργία των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους…» και το προσωπικό μόνο τότε μπορεί να πάρει την άδειά του; Μήπως υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων και δεν το γνωρίζουμε;

Όταν οι δήμαρχοι νομίζουν ότι «παίζουν μπάλα» μόνοι τους και υπάρχουν Σωματεία που δικαιολογούν αυτές τις αντεργατικές πρακτικές και είναι του χεριού τους και μια πλειοψηφία στην ομοσπονδία, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, που δικαιολογεί αυτές τις πρακτικές επειδή η πλειοψηφία του Σωματείου είναι φίλα προσκείμενη στη ΣΥΝΑΝ, τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας παρατηρούνται.

Πλέον, όμως, η στάση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, τους εκθέτει και γίνονται υπόλογοι στο σύνολο του κλάδου, αν δεν αντιδράσουν.


31 Ιουλίου 2020
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις