Θεσσαλονίκη: Γαμπρός, νύφη και πεθερικά στα κρούσματα κορονοϊού του γάμου που κατέληξε σε πηγή διασποράς του ιού

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay, ethnos.gr

Σε πηγή διασποράς του κορονοϊού κατέληξαν γάμος και γαμήλιο γλέντι που ακολούθησαν, στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο. Ο γάμος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους, ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε κτήμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με το Voria.gr, την περασμένη Τρίτη, άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν για κορονοϊό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το GRTimes.gr από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί δώδεκα καλεσμένοι του γάμου/

Μέχρι στιγμής, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης. Πεθερός και γαμπρός νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση και σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Όσον αφορά στα κρούσματα σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το GRTimes.gr από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εκτιμάται ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα όλων των διαγνωστικών εξετάσεων όλων όσοι πήγαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από τους προσκεκλημένους να έχουν υποβληθεί σε τεστ σε ιδιωτικά κέντρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Voria.gr, που επικαλείται μαρτυρίες και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ότι είναι

Τι είπε ο DJ του γάμου

Ο ίδιος μίλησε στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί του από τον ΕΟΔΥ για να του δώσουν οδηγίες. O DJ μπήκε μόνος του σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, μέχρι να επαναλάβει το τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο DJ, έχει φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, από το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στο γλέντι. «Μόλις εμφάνισα συμπτώματα, πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο, το τεστ βγήκε θετικό. Από το εργαστήριο μου είπαν ότι αυτοί θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να μείνω σε κατ’ οίκον περιορισμό περιμένοντας να μου δώσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», σημείωσε. «Επειδή είχα άλλες δουλειές, δεν πρόλαβα να παίξω σε άλλα μαγαζιά, οπότε πιστεύω ότι δεν το μετέδωσα τόσο όσο θα φανταζόταν κάποιος», ανέφερε.