22.5 C
Athens
Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025

«Κρυφό χρέος» 820 εκατ. στον e-ΕΦΚΑ

Πρόσφατα

Τα 820 εκατ. ευρώ αγγίζει το «κρυφό χρέος» του e-ΕΦΚΑ λόγω των εκκρεμών κύριων και επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στα τέλη του περασμένου Μαΐου το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη έφτασε τις 163.000, εκ των οποίων οι 147.000 ήταν ληξιπρόθεσμες, καθώς εκκρεμούσαν πάνω από 90 ημέρες. Στο πλήθος αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκκρεμότητες, μαζί με τις διεθνείς και λεγόμενες «ανελαστικές συντάξεις», ενώ το συνολικό κόστος τους, μαζί με τα αναδρομικά που κουβαλούν, υπολογίζεται κοντά στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει η «Ναυτεμπορική», στον κλάδο επικουρικής σύνταξης εκκρεμούν 101.000 αιτήσεις (88.000 ληξιπρόθεσμες – 48.000 με απόφαση ΕΦΚΑ) που κοστολογούνται μαζί με τα αναδρομικά τους στα 120 εκατ. ευρώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις