ΜΕΤΑ: Φίμωση και μπλόκο από το Facebook στην ιστοσελίδα μας, ErgasiaNET

Ήδη, έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία του Facebook για την ενέργεια του αυτή. Καλούμε τους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η σελίδα του ΜΕΤΑ, το ergasianet.gr, από τις 6 το πρωί της Κυριακής 26 Ιούλη 2020, έχει μπλοκαριστεί από το Facebook, για παντελώς ανεξήγητους -προς εμάς- λόγους.

Τα μηνύματα που μας εμφανίζει το Facebook, στην προσπάθειά μας να αναρτήσουμε δημοσίευση από το ErgasiaNET, μας προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία. Αναφέρουν ότι δε μπορεί να γίνει κοινοποίηση, είτε διότι η ανάρτηση «περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook», είτε ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας (goes against our Community Standards»).

Το αποτέλεσμα είναι κανείς να μην μπορεί να κοινοποιήσει στο Facebook από την ιστοσελίδα μας ενώ και όλες οι προηγούμενες κοινοποιήσεις, είτε χρηστών είτε μέσα από την σελίδα της παράταξης στο Facebook, δεν είναι ορατές.

Γνωρίζαμε ότι οι απόψεις και η δράση του ΜΕΤΑ, που προβάλλονται μέσα από το ErgasiaNET, «ενοχλούν» πολλούς, αλλά είναι ξεκάθαρη η στάση μας: δεν κάνουμε βήμα πίσω, η λογοκρισία και το μπλόκο μας πεισμώνουν περισσότερο, ώστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πάντα απέναντι στις διαδικασίες λογοκρισίας και φίμωσης, για αυτό στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται διαφορετικές απόψεις.

Ήδη, έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία του Facebook για την ενέργεια του αυτή. Καλούμε τους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή.