Τέλος χρόνου για εργοδότες κι εργαζόμενους που πρέπει να δηλώσουν αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Ιούνιο. Η προθεσμία λήγει, τη Δευτέρα 27 Ιούλη, για δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού του Ιουνίου έως 27 Ιούλη (η προθεσμία έληγε κανονικά 21 Ιούλη). Οι εργοδότες που έθεσαν σε αναστολή τμήμα ή το σύνολο του προσωπικού τους τον Ιούνιο υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής και ορθές επαναλήψεις έως 27/7 (η προθεσμία έληγε κανονικά 20 Ιούλη).

Η δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr είναι απαραίτητη από εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του Ιουνίου. Αντίθετα, η δήλωση δεν είναι απαραίτητη από εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο ή και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον Ιούνιο. Οι τελευταίοι υποβάλλουν δήλωση μόνο αν θέλουν να τροποποιήσουν στοιχεία, όπως το ΙΒΑΝ.

Υπενθυμίζεται πως οι κλάδοι στους οποίους επιτρέπονταν οι αναστολές τον Ιούνιο ήταν: επισιτισμός, τουρισμός, μεταφορές, πολιτισμός, αθλητισμός, επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχείων – καταλυμάτων, τουριστικών λεωφορείων.

Για τους εργαζόμενους σε όλους αυτούς τους κλάδους που τελούσαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Ιούνιο, η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης που φτάνει έως και τα 534 ευρώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Όσοι παρέμειναν σε αναστολή ολόκληρο τον Ιούνιο δικαιούνται ολόκληρη την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Διαφορετικά, αν δεν ήταν σε αναστολή όλες τις ημέρες του προηγούμενου μήνα, τότε η αποζημίωση υπολογίζεται με 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.