ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Με πρόσχημα τη στελέχωση των ΜΕΘ, ανοίγουν την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς

Με μια απαράδεκτη απόφαση το υπ. Υγείας ανακοίνωσε την κατανομή ανά ΥΠΕ για την πρόσληψη 365 ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι, με πρόσχημα την λειτουργία των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιδιώτες γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, μπορούν να προσληφθούν για 2 μήνες με δικαίωμα παράτασης για άλλους 2 μήνες.

Όπως σχολιάζει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, αυτή η προκλητική απόφαση είναι προφανές ότι σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην λειτουργία των ΜΕΘ. Αντίθετα, επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο για μαζική είσοδο ιδιωτών γιατρών μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, αμφισβητεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στα νοσοκομεία και διευκολύνει τις ιδιωτικές εμπορευματικές σχέσεις μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Αποκαλύπτεται, πλέον, καθαρά ότι τα «κροκοδείλια δάκρυα» της κυβέρνησης για το ΕΣΥ και η δήθεν στήριξη που παρείχε σε αυτό την περίοδο του κορονοϊού γίνονταν απλώς για το θεαθήναι.

Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη, οι χλιαρές αντιδράσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που απλώς στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «διαφωνεί» με τέτοιες αποφάσεις, είναι φανερό ότι γίνονται για τα «μάτια του κόσμου».

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καταγγέλλει την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της. Απαιτεί μαζικές προσλήψεις σε όλες τις κατηγορίες μόνιμου προσωπικού, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Η προσπάθεια για την μαζική είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί.