ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες «απάγουν» και τραυματίζουν διαδηλωτές, ο Τραμπ απειλεί με βίαιη καταστολή

Ο Τραμπ απειλεί με μαζική καταστολή στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ!

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα 21/7/2020) ότι σχεδιάζει να στείλει δυνάμεις καταστολής σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ που συνεχίζονται οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, την ώρα που η καταστολή των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον από ομοσπονδιακούς πράκτορες που χρησιμοποιούν οχήματα χωρίς διακριτικά και φορούν στολές καμουφλάζ, έχει προκαλέσει οργή σε όλη τη χώρα

«Στέλνουμε δυνάμεις επιβολής του νόμου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό στις πόλεις», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.Ο Τραμπ απείλησε ότι είναι πιθανόν να σταλούν ομοσπονδιακές δυνάμεις στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια, το Ντιτρόιτ, τη Βαλτιμόρη και το Όουκλαντ της Καλιφόρνιας, διότι, όπως είπε,  οι δήμαρχοί τους είναι «φιλελεύθεροι Δημοκράτες». Την ίδια ώρα, πολιτειακοί και δημοτικοί ηγέτες στο Όρεγκον, καθώς και κάποια μέλη του τοπικού Κογκρέσου, ζητούν από τον Τραμπ να αποσύρει τους άνδρες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας από το Πόρτλαντ. «Βρίσκονται εκεί εδώ και τρεις ημέρες και έχουν κάνει πραγματικά φανταστική δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κανένα πρόβλημα. Πιάνουν πολλούς και φυλακίζουν τους ηγέτες. Αυτοί είναι αναρχικοί», ήταν η απάντηση Τραμπ…

Πηγή: ΑΜΠΕ


ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες χωρίς διακριτικά «απάγουν» και τραυματίζουν διαδηλωτές

Η πόλη Πόρτλαντ της πολιτείας του Όρεγκον έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες θέατρο ενός τρομακτικού πειράματος από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Πάνοπλοι ομοσπονδιακοί πράκτορες, χωρίς διακριτικά που να δηλώνουν σε ποια υπηρεσία ανήκουν, περιπολούν στους δρόμους της πόλης αντιμετωπίζοντας τους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter με υπέρμετρη βία, αλλά και συλλαμβάνοντας όσους αποκόπτονται από τον κύριο όγκο των διαδηλώσεων με μεθόδους που θυμίζουν απαγωγή.

Οι δράσεις αυτές, που φαίνεται να μην έχουν λάβει τη ρητή άδεια των τοπικών αρχών για τη διεξαγωγή τους, γίνονται από μία σειρά ομοσπονδιακών υπηρεσιών, υπό την ηγεσία της Homeland Security, της υπηρεσίας που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό των ΗΠΑ έπειτα από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους — και η οποία έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει τη νόμιμη οδό στη δράση της.

Το Σάββατο 11 Ιούλη, διαδηλωτής χτυπήθηκε στο κεφάλι με βολή αγνώστου αντικειμένου, και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία.

Έκτοτε, και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τη δράση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στην πόλη του Πόρτλαντ, οι πάνοπλοι πράκτορες περιπολούν στην πόλη με νοικιασμένα οχήματα χωρίς διακριτικά, συλλαμβάνοντας μεμονωμένους διαδηλωτές χωρίς τη δέουσα διαδικασία, σαν να επρόκειτο για κοινούς απαγωγείς.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, Τεντ Γουίλερ, έχει ζητήσει την αποχώρηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από την πόλη, χωρίς όμως να έχει την εξουσία να τις απομακρύνει.

Η δράση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στο Πόρτλαντ, δείχνει να είναι ένα πείραμα για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι διαδηλωτές του Black Lives Matter και στις υπόλοιπες ΗΠΑ, με διαδικασίες που δεν υπακούν στη νόμιμη οδό.

Πηγή: info-war.gr

Print Friendly, PDF & Email