11.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Καταγγελία, βίντεο: «Έβγαλε το γκλοπ και με χτύπησε στο κεφάλι επειδή περνούσα δίπλα του»

Νέα μαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ στην πορεία της περασμένης Πέμπτης 9 Ιούλη, φέρνει στη δημοσιότητα το News 247. Ο Δημήτρης Στέφος, που φαίνεται σε βίντεο να περπατάει δίπλα στις μηχανές των αστυνομικών, χτυπήθηκε στον κρόταφο

Ο 33χρονος Δημήτρης Στέφος εργάζεται ως προγραμματιστής και το βράδυ της Πέμπτης, 9 Ιουλίου, όπως λέει στο News 247, εργαζόταν στη Νέα Κηφισιά μέχρι τις 20:00. Στη συνέχεια μετακινήθηκε με την μοτοσυκλέτα του προς το κέντρο της Αθήνας, με πρόθεση να συναντηθεί με φίλους του, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονταν στην πορεία ενάντια στον νόμο για τις συγκεντρώσεις, που ήταν σε εξέλιξη.

Έφτασε στην οδό Φειδίου στις 20:30 όπου και πάρκαρε την μοτοσυκλέτα του. «Βγήκα στην Πανεπιστημίου, προχώρησα τον δρόμο και πέρασα απέναντι προς την Κοραή. Ενώ διέσχιζα τον δρόμο, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που ακολουθούσε με την μηχανή του την προσαγωγή ενός ατόμου, έβγαλε το γκλομπ και με χτύπησε στο κεφάλι. Το πρώτο που θυμάμαι είναι πως ήμουν στο οδόστρωμα όταν μια κυρία ήρθε να με σηκώσει. Έτρεχε αίμα από το πρόσωπό μου, ζαλιζόμουν και δεν μπορούσα να περπατήσω. Άνθρωποι που ήταν γύρω μου έφεραν πάγο και με μετέφεραν στην άκρη του δρόμου. Η κυρία που με τράβηξε στην άκρη του δρόμου ήταν γιατρός και μου είπε πως ήμουν τυχερός, γιατί αν το γκλομπ με έβρισκε λίγο πιο πάνω θα μπορούσα να χάσω το μάτι μου, καθώς από το σημείο περνούν αιμοφόρα αγγεία. Καλέσαμε ασθενοφόρο στις 20:45», περιγράφει ο Δημήτρης Στέφος.

Το ασθενοφόρο έφτασε στην πλατεία Κοραή στις 22:30 και τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί κατέγραψαν το περιστατικό, όπως φαίνεται και στην γνωμάτευση.

«Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις από τον νευροχειρούργο και τον ορθοπεδικό και έφυγα για το σπίτι μου. Την επομένη, πήγα στη δουλειά μου, ωστόσο είχα έντονες ζαλάδες και τάσεις για έμετο, με αποτέλεσμα να πάω ξανά στο 251 ΓΝΑ 251, για αξονική τομογραφία. Ευτυχώς ήταν καθαρή. Μέχρι σήμερα βρίσκομαι σε διαδικασία ανάρρωσης».

Σύμφωνα με τον 33χρονο ο ίδιος δεν είχε κανέναν διαπληκτισμό, ούτε ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. «Δεν μίλησα στους αστυνομικούς και δεν μου μίλησαν. Το στόμα μου ήταν κλειστό, ενώ ούτε εκείνοι μου απευθύνθηκαν. Ξαφνικά, ο ένας έβγαλε το γκλομπ του και με χτύπησε κατευθείαν στο κεφάλι χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτα».

Η καταγγελία του 33χρονου επιβεβαιώνεται και με το βίντεο που θα βρείτε παρακάτω και εντόπισε ο ίδιος, ζητώντας πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα. «Ευτυχώς κάποιος κατέγραφε την προσαγωγή που μόλις είχε γίνει και τυχαία έπιασε το περιστατικό με το χτύπημα σε εμένα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βρω την πινακίδα και να βρεθεί εκείνος που επέβαινε στη μηχανή και με χτύπησε. Στο βίντεο δυστυχώς η κάμερα κουνιέται και δεν είναι διακριτός ο αριθμός».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος και ακολουθούν, με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, δύο αστυνομικούς που έχουν προχωρήσει σε προσαγωγή. Στο 0:18 του βίντεο, ο Δημήτρης Στέφος εμφανίζεται να διασχίζει την Πανεπιστημίου. Δύο δευτερόλεπτα αργότερα, στο 0:20 ο νεαρός άνδρας δέχεται χτύπημα και φαίνεται πλέον σωριασμένος στο οδόστρωμα, έχοντας χτυπηθεί από έναν αστυνομικό που επέβαινε στην προτελευταία μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Παρόμοια Άρθρα