Με εντολή δημάρχου Τριφιλίας, «καταδρομική» εναπόθεση σκουπιδιών σε παράνομο ΧΑΔΑ. Κρατούνται οδηγοί απορριμματοφόρων

Δύο οδηγοί απορριμματοφόρων από τους Γαργαλιάνους, λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης, έφτασαν στον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι (χαράδρα της Κυπαρισσίας), ο οποίος ακόμη «καπνίζει» από τη φωτιά του περασμένου Σαββάτου και άδειασαν τα απορριμματοφόρα. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους των Ραχών, οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι οδηγοί των απορριμματοφόρων, οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Τριφυλίας, ενώ αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες των οχημάτων. Οι οδηγοί είπαν ότι είχαν προφορική εντολή από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη. Κάτοικοι της περιοχής σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι θα καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αλλά και κατά του δημάρχου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφιλίας, ζήτησε, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης, ελέω σκουπουδιών. Σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο ανέφερε πως έχει διαβεβαιώσεις από την περιφέρεια ότι σε λίγο καιρό τα απορρίμματα θα απορροφηθούν από την ΤΕΡΝΑ. Ανέφερε ότι κατανοεί την κατάσταση και δεν θέλει να δημιουργηθεί πρόβλημα σε καμία περιοχή. Μάλιστα, συμπλήρωσε, πως για το λόγο αυτό, την Παρασκευή, θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφιλίας προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις και να βρεθεί μια λύση.