Αμπελογιάννη: Το χουντικής έμπνευσης ν/σ κατά των διαδηλώσεων ποινικοποιεί ακόμη και τη σκέψη (βίντεο)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 8 Ιούλη, κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, στην Ήπειρο, και άλλων συλλογικοτήτων.

Σε δηλώσεις της, η γραμματέας του ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ, Βάσω Αμπελογιάννη, σημειώνει πως πρόκειται για ένα χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο, που ποινικοποιεί ακόμη και τη σκέψη, προσπαθεί να ελέγξει το μυαλό τον εργαζομένων που συμμετέχουν σε κινητοποιώντας, υπονοώντας ότι μια διαδήλωση μπορεί να είναι κάτι το επικίνδυνο και εγκληματικό. Στηλιτεύει, επίσης, τις διατάξεις που ανάγουν την αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε «όργανο», που μπορεί να αποφασίσει εάν κάποιος, με βάση τα ρούχα που φορά, είναι επικίνδυνος ή όχι, αλλά και αν θα απαγορευθεί ή όχι μια συγκέντρωση.

«Εμείς ως εργαζόμενοι, απέναντι στο επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για τη μειωμένη κίνηση της αγοράς, απαντάμε πως την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας έχουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των τελευταίων 10 ετών, αλλά και των προηγούμενων, πολιτικές που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ», καταλήγει.

Πηγή βίντεο: Ioanninatv ITV