«Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Το ν/σ θα μείνει στα χαρτιά». Και νέο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 9 Ιούλη

Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις θα εφαρμοστεί

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 8 Ιούλη, στο κέντρο της Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημοσίου, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων», οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει και πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο»» ανέφερε, μεταξύ άλλων», η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, καλώντας σε νέο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 9 Ιούλη και ώρα 7μμ., από κοινού με το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να σημειωθεί πως ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις θα εφαρμοστεί

Ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις θα εφαρμοστεί επειδή υπακούει στην κοινή λογική, τόνισε στο μεταξύ, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε παρέμβασή του, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια, είπε ότι η δήλωσή του αυτή γίνεται χωρίς διάθεση σύγκρουσης ή πρόθεσης επίδειξης δύναμης. Δεν είναι δήλωση αυταρχισμού, αλλά πράξη ευθύνης, ισχυρίστηκε ο υπουργός, μετά τα απανωτά χαστούκια που δέχθηκε από θεσμούς για το αντισυνταγματικό του νομοσχέδιο.

Μετά την ομιλία του, ανακοινώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1-14 του νομοσχεδίου, που αφορούν στις διαδηλώσεις, καθώς και επί του άρθρου 19 για τη «Σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».


Σχετικές αναρτήσεις: