15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιδιωτικός Τομέας: Ρυθμιστής της αγοράς εργασίας οι αναστολές συμβάσεων

Πρόσφατα

Από την Τρίτη 7 Ιουλίου, ξεκινούν οι υπεύθυνες δηλώσεις για τις αναστολές του Ιουνίου και σταδιακά οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης, που φτάνει έως και τα 534 ευρώ. Από αύριο έως 15/7 θα υποβάλλουν δήλωση αναστολής στην «Εργάνη» οι εργοδότες απ’ όλους τους κλάδους για τους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή εντός Ιουνίου: επισιτισμός, τουρισμός, μεταφορές, πολιτισμός, αθλητισμός, εποχικά ξενοδοχεία – καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία.

Οι εργοδότες θα έχουν χρόνο για ορθές επαναλήψεις και διορθώσεις από 16/7 έως 21/7. Οι εργαζόμενοι -εποχικοί που έχουν ήδη επαναπροσληφθεί και μη εποχικοί- θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από 7/7 έως 21/7. Αν η σύμβαση τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά, η δήλωση είναι απαραίτητη. Αν πρόκειται για παράταση από αναστολή προηγούμενου μήνα, χρειάζεται μόνο αν πρέπει να τροποποιηθούν στοιχεία. Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης θα πραγματοποιηθεί 27- 28 Ιουλίου.

Οι εποχικοί εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης που δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου ή δεν θα επαναπροσληφθούν καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει, υποβάλλουν μονομερείς δηλώσεις από 7 έως 31 Ιουλίου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr για τις οποίες δεν απαιτείται προηγούμενη δήλωση εργοδότη.

Οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται είτε για όλο τον Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψης. Σε περίπτωση επαναπρόσληψης εντός Ιουνίου και εφόσον η σύμβαση τίθεται σε αναστολή από τον εργοδότη, οι εργαζόμενοι υποβάλλουν δύο δηλώσεις:

– μονομερή δήλωση για την περίοδο από 1/6 έως την επαναπρόσληψη και

– δεύτερη δήλωση για την αναστολή από την επαναπρόσληψη και έως 30/6, σε συνέχεια της δήλωσης από τον εργοδότη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις