Αττικό Μετρό: Στους επιβάτες, από την Τρίτη 7 Ιούλη οι νέοι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια»

Ανάσα σε χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να δώσει η λειτουργία της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά μέχρι τον σταθμό της Νίκαιας, η οποία θα δοθεί σε εμπορική χρήση, προς το κοινό δηλαδή, την Τρίτη 7 Ιούλη. Οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» θα εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 63.000 νέους επιβάτες.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Αττικό Μετρό, το σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 αναμένεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το καλοκαίρι του 2022. Με την ολοκλήρωση του έργου και την προσθήκη των υπόλοιπων τριών σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»αναμένεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Η, δε, διαδρομή από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο θα διανύεται με το μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο σταθμό «Πειραιάς» θα δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερα σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, συνενώνοντας λειτουργικά τις Γραμμές 1 και 3 του Μετρό, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την ήδη ολοκληρωμένη επέκταση του Τραμ προς Πειραιά μήκους 5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμών με το λιμάνι.