6.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ο δήμαρχος Νισύρου προσπαθεί να καλύψει τους ιδιώτες στο Νερό, με συνδικαλιστικές διώξεις

Πρόσφατα

Ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, συνεχίζει την αντιπαράθεσή του με το Σύλλογο Εργαζομένων. Αιτία το πρόβλημα υδροδότησης του δήμου, το οποίο επιρρίπτει στους εργαζομένους, αλλά και το «ξεγύμνωμα» των σκέψεων του να ιδιωτικοποιήσει το Νερό (μονάδα αφαλάτωσης), με τη συνεχιζόμενη απαξίωση της αρμόδιας υπηρεσίας και των υπαλλήλων της, Κάτι στο οποίο οι εργαζόμενοι αντιδρούν, υπερασπιζόμενοι τη Δημόσιο Νερό και τα συμφέροντα των δημοτών. Μάλιστα, δε διστάσει να τεντώσει το σκοινί, καλώντας σε απολογία τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και απειλώντας με απόλυση τη γραμματέα του Συλλόγου, γιατί… τόλμησε το Συνδικαλιστικό Όργανο των εργαζομένων να μιλήσει. Ειδικότερα:

Πρώτο σημείο τριβής: Η από 24 Ιούνη 2020 κλήση σε απολογία του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιώργου Ορσάρη, τον οποίο καλεί να απολογηθεί εντός δύο ημερών για «άσκηση κριτική των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως». Μάλιστα, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Συλλόγου, στις 22 Μάη 2020 και στις 17 Ιούνη 2020, τον κατηγορεί για «διάδοση ψευδών πληροφοριών, σκόπιμη χρήση εκδήλως ανακριβών στοιχείων για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής και χρήση απρεπών και προσβλητικών εκφράσεων απέναντι στη Δημοτική Αρχή».

Όπως κατήγγειλε ανάμεσα στα άλλα ο Σύλλογος, στην από 17 Ιούνη 2020 ανακοίνωσή του, η Δημοτική Αρχή «αναλώνεται σε κυνήγι μαγισσών, αντί να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα υδροδότησης του νησιού». Ενώ απευθυνόμενος προς τη Δημοτική Αρχή Νισύρου την ρωτά «εάν γνωρίζει για την υπερβολική απώλεια νερού από τη δεξαμενή του Εμπορειού και τη Μαρίνα στους Πάλλους» και «εάν γνωρίζει γιατί το βυτιοφόρο του Δήμου χωρητικότητας 16κ.μ. τα τελευταία χρόνια είναι εκτός νησιού». Απάντηση μέχρι σήμερα δεν πήρε, όπως γνωρίζει μέχρι σήμερα το ErgasiaNET,

Στην από 22 Μάη ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος του Δήμου Νισύρου στηρίζει τον εργαζόμενο, Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου, στον οποίο ο δήμαρχος επέβαλε πειθαρχική ποινή χρηματικού προστίμου ενός μήνα, με την κατηγορία ότι εκτέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα, επειδή, όπως ισχυρίζεται, έκανε μία και αρνήθηκε να κάνει συνολικά τέσσερις διαδρομές με το βυτιοφόρο του δήμου, προς τον οικισμό του Εμπορειού, με αποτέλεσμα οι δημοτικές δεξαμενές να μείνουν άδειες. Να σημειωθεί πως η δημαρχιακή εντολή αφορούσε σε εργασία, πέραν του ωραρίου.

«Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι οι ανάγκες αυτές δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν πλήρως, όταν η μεταφορά του νερού γινόταν με δύο υδροφόρα οχήματα εκ των οποίων το ένα όχημα είχε χωρητικότητα 16 κ.μ.», αναφέρει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Σύλλογος, σημειώνοντας ότι: «Το συγκεκριμένο όχημα είναι 18 ετών, κακοσυντηρημένμο και το οδικό δίκτυο είναι γνωστό για την επικινδυνότητά του». Μάλιστα, και τότε καλούσε το δήμαρχο να δώσει λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης, ζητώντας του παράλληλα συνάντηση μαζί του, «ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να βρούμε λύση στα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας».

Δεύτερο σημείο τριβής: Η τρομοκρατία που ασκήθηκε στη γραμματέα του Συλλόγου από το δήμαρχο, Χριστοφή Κοροναίο. Συγκεκριμένα, της ζήτησε, με έντονο τρόπο, να μάθει ποιοι ψήφισαν υπέρ της έκδοσης των ανακοινώσεων, να ρουφιανέψει δηλαδή, κάτι που η ίδια αρνήθηκε να πράξει. Η συνέχεια ήρθε, από πλευράς δημάρχου, με την απειλή απόλυσης: «Θα σε στείλω να δουλέψεις στην επιχείρηση της μάνας σου» εάν δε ρουφιανέψεις, της είπε.


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο αντεργατικός κατήφορος του δημάρχου Νισύρου

Ο αντεργατικός κατήφορος του Δημάρχου Νισύρου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Μετά τις απαράδεκτες απαιτήσεις του για την παράδοση των Πρακτικών και του Καταστατικού του Συλλόγου Εργαζομένων, την προκλητική συμπεριφορά απέναντι στη Γραμματέα του Συλλόγου, σειρά τώρα έχει ο Πρόεδρος του Σωματείου. Έχει δει τον Δήμο και τους εργαζόμενους ως τσιφλίκι του και συμπεριφέρεται ως… δερβέναγας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος καλεί σε απολογία τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νισύρου με την αιτιολογία ότι «συκοφαντεί» τον Δήμαρχο. Κι αυτό γιατί ο Σύλλογος προχώρησε στην έκδοση δύο (2) Ανακοινώσεων υπερασπίζοντας συνάδελφο οδηγό που τιμωρήθηκε με έναν μήνα στέρηση μισθού διότι «αρνήθηκε» να εκτελέσει εντολές του Δημάρχου πέραν του ωραρίου.

Καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμαρχος ενοχλείτε από τις ενέργειες του Συλλόγου Εργαζομένων,  γιατί συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και τις κατακτήσεις τους. Γιατί παλεύουν για να έχουν υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών της Νισύρου και όχι των εργολάβων. Γνωρίζουμε καλά και τους σχεδιασμούς του Δημάρχου και τη πολιτική του. Μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η απαξίωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και η εκποίηση τους στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Νισύρου αποδεικνύεται «καλός μαθητής» των κυβερνήσεων. Με τις ενέργειες του προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο και τον φόβο προκειμένου να προχωρήσει τους σχεδιασμούς του. Μάλιστα δεν διστάζει να χρησιμοποιεί και μεθόδους άλλων εποχών, γιατί γνωρίζει και ο ίδιος ότι η πολιτική του δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τον Δήμαρχο Νισύρου να σταματήσει κάθε δίωξη κατά των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ούτε φοβούνται, ούτε τρομοκρατούνται. Αντιθέτως τέτοιες ενέργειες τους πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Νισύρου να μην φοβηθούν, αλλά να συνεχίσουν να διεκδικούν ότι τους ανήκει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει και συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Δήμου Νισύρου και θα βρίσκεται στο πλευρό τους όποτε κι αν χρειαστεί.


Σχετική ανάρτηση | Στο Δ. Νισύρου, όταν θες να καλύψεις τις ευθύνες σου ως Δημοτική Αρχή και να βάλεις ιδιώτες στο Νερό, κυνηγάς εργαζομένους

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις