15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ: Κάλεσμα για τη συγκέντρωση για το Δικαίωμα στη Στέγη | Σύνταγμα, Πέμπτη 2 Ιούλη και ώρα 7μμ.

Πρόσφατα

Μια επιπλέον επίθεση σε κοινωνικό δικαίωμα, βρίσκεται στην τελική «ανάπτυξής» της από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αυτή τη φορά χτυπά το Δικαίωμα στη Στέγη, στην Κατοικία. Ο στόχος ξεκάθαρος: «τσουνάμι» πλειστηριασμών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν χωρίς προστασία από την 1η Σεπτέμβρη, και εξώσεις, με λίγα λόγια υλοποίηση του σχεδίου τραπεζών και «funds» για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, μια κίνηση που ανέβαλε λόγω κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, και παρά τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση, μιλώντας για ρύθμιση της παραμονής όλων όσοι θα χάσουν τα σπίτια τους ως ενοικιαστών σε αυτά, εντάσσεται ο νέος Πτωχευτικός Νόμος, που αναμένεται να καταθέσει προς έγκριση από τη Βουλή, στα μέσα Ιούλη. Βάζει «οριστική ταφόπλακα» στο όποιο ελάχιστο νομικό πλαίσιο της προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Παράλληλα, όσο κι αν προσπαθεί να το αποκρύψει, προχωρά και σε τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τα χρήματα των φορολογουμένων, δημιουργώντας κρατικό φορέα που θα αγοράσει κόκκινα δάνεια και ειδικά πρώτης κατοικίας.

Ήδη, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τράπεζες και «funds» ακυρώνουν τις μισές αιτήσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας (στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στις 16 Ιούλη 2020) και στήνουν νέο καρτέρι, αφού ήδη έχουν έχουν εξαγγελθεί για το επόμενο διάστημα 2.800 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με αποτέλεσμα να αναμένεται «τσουνάμι» εξώσεων το επόμενο διάστημα.

Ως ΜΕΤΑ θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως οι πλειστηριασμοί αφορούν και στους εργαζομένους που ήδη πλήττονται από τα μνημόνια και τις αντεργατικές ΠΝΠ του κορονοϊού, καθώς χιλιάδες από εμάς θα βρεθούν στη «δίνη του κυκλώνα των πλειστηριασμών», θα εξαναγκαστούν σε περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση, στην αστεγία και θα ριχθούν από την κυβέρνηση «στα χέρια» τραπεζών και «funds». Όπως επίσης και «στα χέρια» της εργοδοσίας, που θα βρει ένα ακόμα πάτημα για να τρομοκρατεί και να επιβάλλει «ετσιθελικά» αντεργατικές αποφάσεις της στους χώρους δουλειάς, υπό την απειλή της απόλυσης και της άμεσης αρπαγής της πρώτης κατοικίας.

Το ΜΕΤΑ, ως εργατική συλλογικότητα που μάχεται και για το Δικαίωμα στη Στέγη και στην Κατοικία, συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιείται από σειρά συλλογικοτήτων, φορέων και κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, την Πέμπτη 2 Ιούλη και ώρα 7μμ., στο Σύνταγμα. Καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, τους εργαζομένους, του συνταξιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ενισχύσουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση.

Απαιτούμε:

– Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και καμία έξωση κανενός από το σπίτι τους.

– Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας για τους άστεγους, τους χιλιάδες στους δρόμους των πόλεων.

Παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ,
ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ, FUNDS ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις