Υπ. Παιδείας: «Θέλουμε πολιτισμό, όχι στο σκοταδισμό», «θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, βάλτε την τέχνη στα σχολεία»

Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικά Σωματεία αντιδρώντας στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, το οποίο εξοβελίζει μεταξύ άλλων τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Τέχνη από τα λύκεια της χώρας, παρά το γεγονός, για παράδειγμα, ότι το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο αποτελούν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή σε σχολές όπως η Αρχιτεκτονική κτλ. Για τη συγκέντρωση, κάλεσμα είχαν απευθύνει η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα ΔΕ, μέλη των οποίων έδωσαν το «παρών».

Κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης: «θέλουμε πολιτισμό όχι στο σκοταδισμό» και «θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, βάλτε την τέχνη στα σχολεία». Να σημειωθεί πως έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο, όπου οι Τέχνες και οι Κοινωνικές Επιστήμες οδηγήθηκαν σε «θάνατο».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Όπως κατήγγειλαν οι επιστημονικές και εικαστικές Ενώσεις των καθηγητών, η υπουργός δεν δέχθηκε να παραβρεθούν στη συνάντηση εκπρόσωποι τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση την Τετάρτη.

Να ενισχυθούν τα μαθήματα της πολιτικής και πολιτειακής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ζήτησε εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημών Αρετή Κεραμάρη, ενώ η Μαργαρίτα Σουλτάνη, από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών, προειδοποίησε ότι πάνω από 3.500 εκπαιδευτικοί απειλούνται με ανεργία και διαθεσιμότητα.


Περισσότερες φωτογραφίες, ΕΔΩ.
Βίντεο από την κινητοποίηση, ΕΔΩ.