Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ συνοδοιπόροι στην ανάσχεση των κινητοποιήσεων

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Παρεμβάσεις για την Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία αρχείου

Στην Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εδώ και καιρό ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ λειτουργούν ως δίδυμα αδερφάκια. Τελευταίο κρούσμα αυτής της «αφύσικης» συμπόρευσης η στάση τους απέναντι στις κινητοποιήσεις για τα νέα ωρολόγια προγράμματα.

Το ΠΑΜΕ με την αρχική πρόταση που κατέθεσε την Παρασκευή 19/6 στο Δ.Σ. πρότεινε «Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 14:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στις ΔΔΕ Ανατολικά και Δυτικά!»

Πρόκειται για τον  απόλυτο ορισμό των μαζικών κινητοποιήσεων που αποδεικνύει την μαχητικότητα με την οποία το ΠΑΜΕ πρότεινε να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα.

Στις προτάσεις που καταθέσαμε για αποχή από την βαθμολόγηση και για έκτακτη Γενική Συνέλευση  ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ ακολούθησαν την γνωστή και ενιαία τακτική της παραπομπής τους στις καλένδες. Δεν υπερψήφισαν καμία από τις προτάσεις μας. Το ΠΑΜΕ μάλιστα επιχειρηματολόγησε γιατί δεν συμφωνεί με την αποχή από την βαθμολόγηση σε κείμενο που εκδόθηκε στις 21/6 «Επισημάναμε ότι τώρα δεν είναι η στιγμή για συμβολικές κινητοποιήσεις, για κινητοποιήσεις που θα τις κάνουν ελάχιστοι βαθμολογητές γραπτών, αλλά είναι η ώρα για πολύμορφες και δυναμικές κινητοποιήσεις όλων των κλάδων και όλων των συναδέλφων για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Οι κινητοποιήσεις μας δεν πρέπει να βάζουν απέναντι τους μαθητές και τους γονείς…»

Με το όμοιο περίπου λόγο η ΔΑΚΕ  κοινοποίησε την διαφωνία της με την απόφαση της ΟΛΜΕ (με πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΠΕΚ) για αποχή από την βαθμολόγηση λέγοντας «Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαίτερη ευαισθησία της κοινής γνώμης για τους διαγωνιζόμενους μαθητές, ειδικά αυτήν την περίοδο.»

Την Κυριακή 21/6 ξανακαταθέσαμε τις  προτάσεις μας για έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποχή από την βαθμολόγηση κοινοποιώντας στο Δ.Σ. και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΕΚΕ η οποία καλούσε σε αποχή από την βαθμολόγηση. ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ συνέχισαν την ίδια τακτική.

Την Δευτέρα 22/6  με το που άκουσαν τις ίδιες προτάσεις κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης αποχώρησαν ταχέως αρνούμενοι να τοποθετηθούν. Την ίδια μέρα συναινέσαμε σε πρόταση των ΣΥΝΕΚ για αποχή από την βαθμολόγηση την Τρίτη 23/6. ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ αφού εκδόθηκε η απόφαση της ΟΛΜΕ για αποχή απ΄ την  βαθμολόγηση απάντησαν στις 10:51 μ.μ. το ΠΑΜΕ και στις 10:53 μ.μ. η ΔΑΚΕ ότι συμφωνούν με την απόφαση της ΟΛΜΕ!!!!!!.

Την Τρίτη 23/6 καταθέσαμε πρόταση για συλλαλητήριο στις 25/6 και νέα αποχή από την βαθμολόγηση και επαναφέραμε την πρόταση μας για έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη 24/6. Το ΠΑΜΕ απάντησε ότι συμφωνεί μόνο στην κινητοποίηση και όχι στην αποχή!!!! ενώ η ΔΑΚΕ τήρησε σιγή ιχθύος. Σε ότι αφορά την έκτακτη Γ.Σ. Συνέλευση συναποφάσισαν σε χρόνο ρεκόρ να γίνει την Παρασκευή 26/6 με προφανή στόχο την αποδυνάμωση της.