Τα επικουρικά «ψίχουλα» του Βρούτση δε σταματούν τις δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Την περασμένη Πέμπτη, διά μέσω ΟPEN, πέραν των μεγάλων ψεμάτων που είπε για την κάλυψη των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό με τα «μέτρα προστασίας» του, κομπορρημόνησε και για τις επικουρικές συντάξεις, λέγοντας με μεγάλο καμάρι ότι στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους, «κλείνοντας οριστικά την αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ, που κληρονομήσαμε και την λήξαμε με το νόμο 4670/2020, σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σήμερα Κυριακή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ fm, ο υπουργός Εργασίας, έβαλε την κασέτα σε επανάληψη, λέγοντας ότι «ο Ιούλιος είναι ένας μήνας καθοριστικός. Στις 9 Ιουλίου, 250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα έχουν τα αναδρομικά των οκτώ μηνών τους, όπως είχαμε δεσμευτεί… καταργούμε την ανατισυνταγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Κατρούγκαλου και δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα χρήματα που δικαιούνται και που τους ανήκουν».

Κύριε Βρούτση! Δε δίνεται τίποτε σε αυτούς που τα δικαιούνται και τα έχετε υφαρπάξει με τη βία.

Ματαίως προσπαθείτε με «ψίχουλα» που επιστρέφετε εσείς και η κυβέρνηση της ΝΔ στους συνταξιούχους, έπειτα από απόφαση του ΣτΕ, να μπουκώσετε τις διεκδικήσεις τους για τη σφαγή των συντάξεων τους κατά 60%.

Σφαγή που υπέστησαν οι συνταξιούχοι από εσάς τον ίδιο, όντας στο ίδιο πόστο, στο παρελθόν.

Άλλωστε, η μεγάλη υποκρισία σας φαίνεται και στη δήλωσή σας, στο OPEN, για την απόφαση για τις κύριες συντάξεις, η οποία εκδικάστηκε και εκκρεμεί η απόφαση: «Θα σεβαστούμε την απόφαση, αλλά να δούμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες που θα υπάρχουν τότε».

Κι όσο για το ποσοστό καταβολής της προσωρινής σύνταξης που αυξάνεται στο 80% από το 50%, μη μας το παρουσιάζετε κι αυτό ως μια «θεάρεστη πράξη» της κυβέρνησης, που γίνεται θυσία για τους συνταξιούχους (εκτός από τους εργαζομένους). Στην… εκτός μνημονίων Ελλάδα, οι δανειστές και η Ε.Ε. σας το επέτρεψαν.

Δεν ξεχνάμε πως το έλεγε ξεκάθαρα η Έκθεση της Κομισιόν τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι δηλαδή «εξετάζεται μια αύξηση στις προσωρινές συντάξεις». Άρα; Ρητορικό το ερώτημα.