ΑΡΕΝ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕ: Κάλεσμα για τη νέα κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας | Δευτέρα 29 Ιούνη και ώρα 11πμ.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους του αγώνα κατά το διήμερο 24 και 25 Ιούνη παλεύοντας για ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση στα παιδιά και θα διαμορφώνει πολίτες ολοκληρωμένους, σκεπτόμενους και κυρίως αντιδρώντες και αντιστεκόμενους.

Βροντοφώναξαν ένα μεγάλο «όχι» στην εκπαίδευση των δεξιοτήτων που διώχνει την τέχνη και τις κοινωνικές επιστήμες προετοιμάζοντας τον πειθήνιο , υπάκουο και υποταγμένο πολίτη και εργαζόμενο. Αυτόν τον πολίτη που αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης και αναπαραγωγής του πολιτικού και οικονομικού συστήματος που βρίσκεται απέναντι! Τους δηλώνουμε λοιπόν πως όσο αυτοί θα επιφυλάσσουν για μας τον ρόλο των δασκάλων που «κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες, κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς, με ιδεώδεις υποτακτικούς, που είναι στο μυαλό νωθροί, μα υπακοή έχουν περισσή», εμείς θα διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας με πρότυπο την Αντιγόνη, το διαχρονικό αυτό πρότυπο αντίστασης απέναντι στην αυθαιρεσία και την αλαζονεία της οποιασδήποτε εξουσίας!! Αυτή είναι άλλωστε η δύναμη της τέχνης και γι αυτό επιθυμούν διακαώς να την εξοβελίσουν από το σχολείο του μέλλοντος.

Η ΑΡΕΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλούν τους συναδέλφους στη νέα κινητοποίηση, τη Δευτέρα 29/6, στις 11:00π.μ. , στο Υπουργείο Παιδείας.


Φωτογραφίες από τη διαδήλωση των εκπαιδευτικών, στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιούνη 2020 (Πηγή: alfavita.gr)